Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупачке и Куршумлијске улице у мраку

rssBookmark and Share

Прокупље 30.09.2013. Autor: Rts-JužnaSrbija.Info

Ретко постављени стубови, слабе или поломљене сијалице, дуго чекање на поправку најчешће су замерке Прокупчана и Куршумличана на квалитет уличне расвете.

Прокупачке и Куршумлијске улице у мраку

Они кажу да треба чешће да се мењају сијалице, нарочито у споредним улицама.

У многим селама светла нема, а до недавно су, због великих дуговања, била у опасности села са регулисаном расветом.
 
Никола Жугић из Стручне службе месних заједница општине Прокупље каже да су успели некако да се не искључе са мреже сва села због дугова.

У Дирекцији за урбанизам, која је задужена за одржавање, потврђују да проблема има.

"Потешкоће решавамо у ходу, пружамо се колико нам је губер широк. Што се тиче изградње нове мреже, то ће морати да сачека наредну годину. Молим грађане за стрпљење", каже Новица Радосављевић, в.д. директора Јавног предузеча Дирекција за урбанизам и уређење Прокупља.

Највећи проблем су, додају у Дирекцији, пропусти који су направљени приликом израде пројеката према којима, у неким деловима града, улична расвета није ни предвиђена. То је случај у улици Ћирила и Методија која је  једна од најдужих улица у граду. Са једне њене стране је Дом старих, са дуге Висока пољопривредна школа и Дом здравља, али је та улица целом својом дужином сасвим неосветљена.

Без светла је и заштитни знак града - брдо Хисар.

Овде је улична расвета предвиђена, али пројекат никад није до краја реализован па је, до даљњег, ипак сигурније боравак у природи завршити с првим мраком.

Из дирекције за изградњу у Куршумлији међутим остали су недостушни за било какав коментар поводом овог проблема који мучи њихове грађане.

Коментара: 0


#   Прокупље   Дом здравља   Дирекција за урбанизам   Пољопривредна школа   улична расвета   Дом старих
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима