Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Провера просветара због лажних адреса

rssBookmark and Share

17.07.2013. Стефан Радовић

Због сумње да је већи број просветних радника у неколико куршумлијских школа пријавио лажна места становања само како би наплаћивали трошкове превоза, Општинско веће куршумлијске општине формирало је комисију која би са припадницима МУП-а требало да утврди тачно место боравка осумњичених просветара.

Провера просветара због лажних адреса

Према речима помоћника председника општине Небојше Јовића један број Куршумлијских наставника и професора, пријавио је адресе становања на којима не живе само како би могли да користе право на путне трошкове чиме штете буџет опшине.

- Општина ће уз помоћ МУП-а овим криманалним радњама стати на пут, а до окончања истраге неће исплаћивати лажне трошкове лажним путницима, каже Јовић.

Он је указао да постоји „случај“ наставника који поседује стан на пар стотина метара од школе, али му је у личној карти уписана адреса у околном селу, тако да он „легално“ наплаћује трошкове превоза.

У куршумлијским основним и средњим школама објашњавају да није у њиховој надлежности да „проверавају“ где ко живи већ то треба да чини полиција.

- Можда и има сумњивих случајева, али ја нисам полицајац да истражујем где ко живи, Изјавио је Слободан Шиндић, директор Основне школе „Милоје Закић“ у Куршумлије.

Само у тој школи чак од око 70 запослених половина добија накнаду трошкова за превоз до посла и ако је према подацима у општини 20 одсто фиктивно пријављено ван Куршумлије.


#   Слободан Шиндић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима