Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Provera prosvetara zbog lažnih adresa

rssBookmark and Share

17.07.2013. Stefan Radović

Zbog sumnje da je veći broj prosvetnih radnika u nekoliko kuršumlijskih škola prijavio lažna mesta stanovanja samo kako bi naplaćivali troškove prevoza, Opštinsko veće kuršumlijske opštine formiralo je komisiju koja bi sa pripadnicima MUP-a trebalo da utvrdi tačno mesto boravka osumnjičenih prosvetara.

Provera prosvetara zbog lažnih adresa

Prema rečima pomoćnika predsednika opštine Nebojše Jovića jedan broj Kuršumlijskih nastavnika i profesora, prijavio je adrese stanovanja na kojima ne žive samo kako bi mogli da koriste pravo na putne troškove čime štete budžet opšine.

- Opština će uz pomoć MUP-a ovim krimanalnim radnjama stati na put, a do okončanja istrage neće isplaćivati lažne troškove lažnim putnicima, kaže Jović.

On je ukazao da postoji „slučaj“ nastavnika koji poseduje stan na par stotina metara od škole, ali mu je u ličnoj karti upisana adresa u okolnom selu, tako da on „legalno“ naplaćuje troškove prevoza.

U kuršumlijskim osnovnim i srednjim školama objašnjavaju da nije u njihovoj nadležnosti da „proveravaju“ gde ko živi već to treba da čini policija.

- Možda i ima sumnjivih slučajeva, ali ja nisam policajac da istražujem gde ko živi, Izjavio je Slobodan Šindić, direktor Osnovne škole „Miloje Zakić“ u Kuršumlije.

Samo u toj školi čak od oko 70 zaposlenih polovina dobija naknadu troškova za prevoz do posla i ako je prema podacima u opštini 20 odsto fiktivno prijavljeno van Kuršumlije.


#   Slobodan Šindić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima