Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раскинут уговор о продаји Јумка

rssBookmark and Share

14.12.2012. Autor: Beta

Председница Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС) у врањском Јумку Снежана Величковић изјавила је у петак да је раскинут уговор о продаји три погона Јумка италијанској фирми за производњу намештаја Дитра.

Раскинут уговор о продаји Јумка
Величковић је изјавила да је уговор раскинут на иницијативу тог синдиката након што радници Јумка у новембру нису дозволили представницима Дитре и Агенције за приватизацију ни да удју у погоне "Јумка".

"Као синдикат смо реаговали због уговора о продаји три погона Јумка за 1,1 милион динара, што је далеко испод цене, а при томе погон трикотаже функционише и у њему радници раде", казала је Величковић.

Према њеним речима, АСНС се неће сложити ни са идејом да се погон трикотаже, јенан од три погона од чије је куповине Дитра одустала, да под закуп Италијанима како је најављено из Агенције за приватизацију.

"Локална самоуправа је предложила да Дитра узме у закуп целу бившу фабрику обуће Коштана у Врању која је празна, док не изграде своју фабрику у индустријској зони, а не да узимају у закуп погон Јумка који је матица компаније и у коме радници раде", рекла је Величковић.

Величковић наводи да се АСНС залаже да Јумко опстане и да се надје стратешки партнер, а не да се цепа део по део и тако продаје са циљем да се уништи фабрика у којој је запослено 1.800 људи.


#   синдикат   уговор   локална самоуправа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима