Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђаци полагали комбинацију 2 из српског?!

rssBookmark and Share

18.06.2013. Autor: Agencija TANJUG

Ученицима грешком подељени погрешни тестови, комбинација број 2 уместо комбинације број 1, која је извучена на јавном извлачењу

Ђаци полагали комбинацију 2 из српског?!

На полагању мале матуре на тесту из српског у Основној школи "Свети Сава" у Пироту ђацима су грешком подељени погрешни тестови, комбинација број 2 уместо комбинације број 1, која је извучена на јавном извлачењу.

Директор школе Љубиша Ђорић каже да су готово сви чланови комисије у преносу, који је ишао преко школског озвучења, разумели да ђаци треба да раде тест број 2.

"Били смо шокирани када се тестирање завршило, када смо ушли у канцеларију и видели решења теста број 1. Никаквих манипулација није било, једино смо имаил проблема са разгласом, није се баш најбоље чуло, међутим, ја сносим пуну одговорност за то и извињавам се и родитељима и ђацима," рекао је директор Ђорић.

По његовим речима, о овом пропусту је обавештено Министарство просвете и оно ће донети коначну одлуку о томе како треба поступити.

"Једино се тешим што је тежина задатака уједначена у обе комбинације тако да неће бити проблема да се и тест број 2 избодује онако како треба." додао је Ђорић.

Коментара: 0


#   ученици   Свети Сава   Љубиша Ђорић   Министарство просвете
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима