Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стара пијаца постаје савремени трговински комплекс

rssBookmark and Share

03.09.2013. Izvor: eKapija

За уређење зелене пијаце у Пуковцу урађена је 2011. године комплетна пројектно-техничка документација, решени имовинско-правни односи, а издате су и локацијска и грађевинска дозвола.

Стара пијаца постаје савремени трговински комплекс

Пројекат Тржни центар Пуковац односно трансформација пијаце у дистрибутивни центар подразумева пре свега модернизацију већ старе пијаце.

- Осавремењивање пијаце подразумева наткривање пијачног простора који је предвиђен за постављање пијачних тезги отвореног и затвореног типа. Планирано је постављење око 200 тезги на површини од 1966 квадрата који ће обезбедити рад пијаце независно од временских услова – објашњава Стевановић.

По ободу пијаце планирана је изградња тридесет до четрдесет локала. Дакле, то ће бити трговински центар на површини од 1.263 квадрата где би у локалима биле смештене углавном продавнице текстилне робе.

Пројекат предвиђа и изградњу објеката за млечну пијацу укупне површине 276 квадратних метара.

- Као и сваки трговински центар и у тржном центру Пуковац предвиђен је и кафе ресторан, али и ресторан за прославе на другој етажи што ће обухватати око 591 квадратних метара – истиче саговорница "еКапије" и додаје да је пројектом планиран и паркинг простор који ће бити довољан да прими све посетиоце.

Такође, у склопу овог трговинског комплекса биће смештене и просторије пијачне управе.

Чека се само инвеститор

Како је за спровођење једног оваквог пројекта неопходно издвојити око 800.000 УСД које општина не може обезбедити у пуном износу, решење се тражи у јавно-приватном партнерству.

- Општина би инвеститору доделила концесију за коришћење дела пијаце и локала у периоду од око 20 година, а општина је обезбедила и целокупну пројектно-техничку документацију и земљиште за изградњу – наглашава Стевановић.

Подизањем капацитета пијаце и њеним осавремењивањем очекује се запошљавање око 100 радника.

Зелена пијаца Пуковац налази се у централном делу населја, 50-так метара од главне улице, односно регионалног пута Р-214. Пијачни плато и унутрашње пијачне саобраћајнице су асфалтиране 2006. године, а претходно је урађена водоводна и канализациона мрежа.

У општини Дољевац се надају да ће ускоро пронаћи инвеститора, па да изградња почне.


#   пијаца   тржни центар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима