Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Топлане спремне за грејање

rssBookmark and Share

24.09.2013. Autor: S.Popović

Председник Управног одбора Удружења топлана Србије Дејан Стојановић изјавио је данас да је највећи део топлана у земљи спреман за предстојећу грејну сезону, али и да је забележено повећање наплате потраживања од потрошача.

Топлане спремне за грејање

– Ремонтни радови су урађени 97 до 100 процената. Техничка спремност је готово максимална. Проблем су економско-финансијски показатељи – рекао је Стојановић у Пироту, где је одржана седница УО Пословног удружења топлана Србије.

По његовим речима, у готово свим градовима дошло је до повећања процента наплате, што је резултат и Уредбе о минималним и максималним ценама грејања коју је донела Влада Србије, у којој је грађанима јасно и транспарентно приказано какви су трошкови у производњи, дистрибуцију и снабдевању топлотном енергијом.

– Након те уредбе ће свакако доћи тарифни системи, који ће до краја дефинисати све те трошкове који настају у производњи, дистрибуцији и снабдевању топлотном енергијом – рекао је Стојановић. Тарифне системе примењује већ неколико градова у Србији, попут Суботице, Шапца, Бечеја, Бачке Паланке, Сомбора, од ове године крећу Пирот, Ниш, Чачак и многи други.

Одређени градови одређеним категоријама наплаћују према испорученој топлотној енергији. Углавном се то дешава с пословним корисницима.

По Стојановићевим речима, значајно је и препоручује се да се у наредном периоду праве репрограми с грађанима.

– То је уједно и препорука ресорног министарства. Нема разлога да се грађанима не изађе на тај начин у сусрет и мислим да ће то резултирати још бољим процентима наплате потраживања – казао је Стојановић.


#   Топлана
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима