Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уместо да нас ветерани бране и чувају, они охрабрују хулигане да нас злостављају

rssBookmark and Share

Београд 14.09.2012. Izvor: PRAVDA

Иако је „Геј лезбијски инфо центар“ (ГЛИЦ) подржао „Параду срама“, коју су за 6. октобар заказали ветерани, а који се противе одржавању геј параде, Стефан Радовић, хомоскесуалац из Куршумлије, изразио је у Изјави за ПРАВДУ супротно мишљење од ГЛИЦ-А, истичући да „тим истим ветеранима није довољно што га шиканирају и у његовом рођеном граду“.

Уместо да нас ветерани бране и чувају, они охрабрују хулигане да нас злостављају

-Сада ваљда људи виде како је живети у Куршумлији, малом граду где свако свакога зна , а 500 ветерана из Куршумлије гле чуда, баш ове године да се упути за Београд да руши параду поноса! Њима ваљда није довољно што се труде да заједно са својом децом скоро сваког дана шиканирају мене који сам из Куршумлије, па би сада да иду за Београд и руше геј параду, каже Стефан за Правду.

Он наводи да „људи који треба да чувају и бране хомосексуалце, уместо да чине то, они охрабрују Куршумлијске хулигане да наставе да малтретирају и злостављају по граду све што је различито и другачије“.

-Шокиран сам овом информацијом, али и озбиљно забринут за ЛГБТ особе са подручија Топличког округа које су изложене сталним шиканирањима на улици. Мислим да би било најбоље да се „Парада поноса“ одржи баш у Куршумлији и позивам организаторе „Прајда“ да озбиљно размисле о томе, предложио је Радовић.

Према његовим речима, ЛГБТ особе са подручија Топличког округа су, након информације да ветерани одржавају „Параду срама“ 6. октобра, озбиљно забринуте за своју безбедност у граду и школама.

-Лично ја сам у протеклих неколико дана стално шиканиран и нападан на улици Куршумлије, кафићу, а слате су ми и застрашујуће претеће поруке због чега сам морао да одложим испите у школи, уплашено је рекао Стефан.


#   Београд   ветерани   Парада поноса
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима