Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И ветерани Tопличког округа на Паради срама

rssBookmark and Share

14.09.2012. Autor: Agencija TANJUG , Foto:Kurir

Више од 500 ратних војних ветерана са подручја Топличког округа најавили су организовани долазак у уторак 6. октобра у Београд, где ће се прикључити Савезу ратних ветерана Србије у одржавању "Параде срама", изјавио је данас председник савеза ратних ветерана Србије Миле Милошевић.

И ветерани Tопличког округа на Паради срама

"Ми ћемо упутити захтев Влади Србије и осталим надлежним институцијама да се усвоји закон о борцима", казао је Милошевић Танјугу.

Он је рекао да не подржава "Параду поноса", која ће бити одржана истог дана у Београду, али да је "ратни ветерани, ратни војни инвали и родбина палих бораца неће рушити".

Милошевић је рекао да ће ветерани и мајке палих бораца из Топличког округа доћи организовано аутобусима на "Параду срама", која ће бити одржана истог дана када се у Београду одржава "Парада поноса" која за циљ има промоцију људских права ЛГБТ популације у Србији.

Он је рекао да ће се у недељу одредити координатор који ће предводити групу ветерана који организовано долазе из Куршумлије, Прокупља, Блаца и Житорађе.

У полицијској управи у Прокупљу Танјугу је речено да за сада на подручју Топличког округа нису пријављени никакви скупови за 6. октобар.


#   ветерани   Парада поноса
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима