Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I veterani Topličkog okruga na Paradi srama

rssBookmark and Share

14.09.2012. Autor: Agencija TANJUG , Foto:Kurir

Više od 500 ratnih vojnih veterana sa područja Topličkog okruga najavili su organizovani dolazak u utorak 6. oktobra u Beograd, gde će se priključiti Savezu ratnih veterana Srbije u održavanju "Parade srama", izjavio je danas predsednik saveza ratnih veterana Srbije Mile Milošević.

I veterani Topličkog okruga na Paradi srama

"Mi ćemo uputiti zahtev Vladi Srbije i ostalim nadležnim institucijama da se usvoji zakon o borcima", kazao je Milošević Tanjugu.

On je rekao da ne podržava "Paradu ponosa", koja će biti održana istog dana u Beogradu, ali da je "ratni veterani, ratni vojni invali i rodbina palih boraca neće rušiti".

Milošević je rekao da će veterani i majke palih boraca iz Topličkog okruga doći organizovano autobusima na "Paradu srama", koja će biti održana istog dana kada se u Beogradu održava "Parada ponosa" koja za cilj ima promociju ljudskih prava LGBT populacije u Srbiji.

On je rekao da će se u nedelju odrediti koordinator koji će predvoditi grupu veterana koji organizovano dolaze iz Kuršumlije, Prokuplja, Blaca i Žitorađe.

U policijskoj upravi u Prokuplju Tanjugu je rečeno da za sada na području Topličkog okruga nisu prijavljeni nikakvi skupovi za 6. oktobar.


#   veterani   Parada ponosa
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima