Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Установа за одрасле и старије у Лесковцу обележила 52 године рада

rssBookmark and Share

Лесковац 17.10.2016.

Установа за одрасле и старије прославила је 52 године постојања и рада у присуству представника локалне самоуправе, запослених и бројних гостију.

Установа за одрасле и старије у Лесковцу обележила 52 године рада

Директорка  Гордана Савић причала је о историјату геронтолошког центра и казала да ова установа последњих година има несебичну подршку градоначелника, локалне самоуправе и Агенције за локални економски развој.

- Постигли смо много, а планирамо да урадимо још више како би ову установу начинили правим домом за наше кориснике, рекла је Гордана Савић.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је навео да је Град Лесковац је финансирао замену комплетне столарије на овој установи, омогућавајући корисницима топлије и угодније место за боравак, а за те намене издвојили смо 5,6 милиона динара.

- Такође издвајамо средства за рад геронто домаћица које на читавој територији нашег града помажу старим и изнемоглим лицима у набавци лекова, намирница, пословима у кући и другим ситуацијама у свакодневном животу. Само у овој години смо за њихово ангажовање определили готово 4 милиона динара. Финансирамо и изградњу Дневног боравка за старе који ће ускоро бити завршен и који ће додатно олакшати живот овој популацији, истакао је градоначелник. 

Установа за одрасле и старије са радом је почела 1938. године као Сиротињски дом за старе, а у данашњој згради налази се од 1964, од када је два пута дограђивана и више пута реконструисана. Садашњи капацитет ове установе је 180 лежајева.


#   Лесковац   Горан Цветановић   Геронтолошки центар     Гордана Савић
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима