Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu obeležila 52 godine rada

rssBookmark and Share

Leskovac 17.10.2016.

Ustanova za odrasle i starije proslavila je 52 godine postojanja i rada u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, zaposlenih i brojnih gostiju.

Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu obeležila 52 godine rada

Direktorka  Gordana Savić pričala je o istorijatu gerontološkog centra i kazala da ova ustanova poslednjih godina ima nesebičnu podršku gradonačelnika, lokalne samouprave i Agencije za lokalni ekonomski razvoj.

- Postigli smo mnogo, a planiramo da uradimo još više kako bi ovu ustanovu načinili pravim domom za naše korisnike, rekla je Gordana Savić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je naveo da je Grad Leskovac je finansirao zamenu kompletne stolarije na ovoj ustanovi, omogućavajući korisnicima toplije i ugodnije mesto za boravak, a za te namene izdvojili smo 5,6 miliona dinara.

- Takođe izdvajamo sredstva za rad geronto domaćica koje na čitavoj teritoriji našeg grada pomažu starim i iznemoglim licima u nabavci lekova, namirnica, poslovima u kući i drugim situacijama u svakodnevnom životu. Samo u ovoj godini smo za njihovo angažovanje opredelili gotovo 4 miliona dinara. Finansiramo i izgradnju Dnevnog boravka za stare koji će uskoro biti završen i koji će dodatno olakšati život ovoj populaciji, istakao je gradonačelnik. 

Ustanova za odrasle i starije sa radom je počela 1938. godine kao Sirotinjski dom za stare, a u današnjoj zgradi nalazi se od 1964, od kada je dva puta dograđivana i više puta rekonstruisana. Sadašnji kapacitet ove ustanove je 180 ležajeva.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Gerontološki centar     Gordana Savić
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima