Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: Пријем за генералног конзула Бугарске

rssBookmark and Share

Врање 04.05.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник др Слободан Миленковић и председник Скупштине града др Дејан Тричковић састали су се јуче са генералним конзулом Бугарске у Нишу Едвином Сугаревим и конзулом Николајем Колевим.

Врање: Пријем за генералног конзула Бугарске

На састанку, коме је присуствовао и председник Удружења „Бугарско-српски центар“ из Врања Дарко Аначков, било је речи о унапређењу заједничке сарадње два народа. Едвин Сугарев захвалио се на топлој добродошлици, као и подршци коју је локална самоуправа пружила за рад и функционисање „Бугарско-српског центра“. „Веома је важно да сарадјујемо, размењујемо искуства и учествујемо у реализацији различитих пројеката, од интереса за све становнике овог краја“, рекао је Сугарев. Градоначелник Миленковић навео је конкретне активности које  локална самоуправа спроводи са бугарским партнерима у оквиру два ИПА пројекта. „У Врању са општинама Монтана и Чипровци радимо на изградњи и проширењу градског стадиона односно  постављању јавне расвете и уређењу шеталишта у Врањској Бањи. Покренули смо иницијативу за изградњу државног пута Врање-Стајевац-Босилеград чиме би се значајно скратило време путовања између града и општина Трговиште и Босилеград. Тиме би се унапредили услови за долазак инвеститора, којима је путна инфраструктура и доступност већим центрима од велике важности“, навео је Миленковић. Дарко Аначков изразио је захвалност што ће документарни филм „Чувари културног блага“, чије је снимање планирано на локацијама у Врању, Врањској Бањи и Ћустендилу, бити реализован уз финасијску подршку града.

Коментара: 0


#   Врање   Трговиште   Дејан Тричковић   локална самоуправа   Слободан Миленковић   Бугарски конзулат   Едвин Сугарев   Николај Колев
@


 


[ Додај коментар ]