Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршна фаза изградње кардиохируршке клинике у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 26.11.2012. Izvor: eKapija

Потписивањем уговора између вршиоца дужности директора Клиничког центра Ниш, доцента др Зорана Радовановића и Мирољуба Николића, представника "Тончев градње" из Сурдулице изградња Клинике за кардиохирургију ушла је у завршну фазу, наведено је на градском сајту.

Завршна фаза изградње кардиохируршке клинике у Нишу
-Објекат би до сада био и завршен али смо инсистирали да уместо једну, имамо две операционе сале јер не би било практично да објекат од 2.400 квадрата има само једну салу. Опрему за једну салу већ имамо и она ће бити пресељена из Клинике за васкуларну хирургију где су у протекле две године наши хирурзи уз помоћ кардиохирурга из Београда оперисали и обучавали се да наставе самостално да раде – навео је директор КЦ Ниш Радовановић и додао да имају подршку Министарства здравља да се пројекат започет пре три године коначно заврши.

Три године након постављања камена темељца заокружена је финансијска конструкција јер је Министарство здравља обезбедило још 31,2 милиона динара за завршетак радова. Укупно је до сада само за грађевинске радове уложено 200 милиона динара и још толико за опрему, наведено је на градском сајту.

Операције ће почети марта идуће године а у првој години рада планира 300 операција, а до 2015. године укинуће се листе чекања за операције на отвореном срцу.

Представљен је и будући директор нишке Кардиохирургије, васкуларни хирург доцент др Драган Милић.


#   Ниш   Драган Милић   Министарство здравља
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима