Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Звучни семафори на пешачким прелазима за особе са оштећеним видом

rssBookmark and Share

Ниш 19.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Удружење грађана "Немања-Ниш" највило је завршетак пројекта имплементације звучне сигнализације за безбедан коридор за пешаке у граду Нишу.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Ова иницијатива, подржана од стране Дирекције за изградњу града, Паркинг сервиса и Међуопштинске организације слепих и слабовидих Србије - Ниш, представља значајан корак ка унапређењу сигурности пешака са оштећеним видом у нашем граду.

Захваљујући великодушној подршци чланова удружења и донација реномираних фирми и предузетника како из Ниша, тако и из Врања, успели смо да обезбедимо средства потребна за набавку квалитетне опреме од реномираног добављача. Ова опрема не само да одговара највишим стандардима безбедности, већ ће значајно олакшати свакодневне активности нашим суграђанима са оштећеним видом.

„Захваљујемо се свим донаторима на њиховој великодушности и подршци. Овај пројекат је пример како заједничким напорима можемо унапредити животне услове у нашој заједници“, изјавио је Зоран Павловић, председтавник Удружења грађана "Немања-Ниш".

Звучна сигнализација ће, дана 20. јуна 2024. Године, бити постављена на пешачким прелазима код Нишке тврђаве, на Тргу краља Милана, код ТЦ Калча, и преко улице Цара Душана, чиме ће се омогућити безбеднији коридор за пешаке од главне аутобуске станице у Нишу па све до нишке Саборне цркве. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   слепи   семафори   ТЦ Калча   Зоран Павловић   слабовиди   звучни семафори   Удружење грађана "Немања-Ниш"
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима