Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цеци прети затвор

rssBookmark and Share

Врање 23.11.2010. Autor: Stefan Radović

Нацрт оптужнице против певачице Светлане Ражнатовић и њене сестре Лидије Величковић написан је још пре два месеца, али оптужница још није подигнута, сазнаје редакција од нашег добро обавештеног извора који наводи да ће више тужилаштво у Београду ускоро подићи оптужницу против Ражнатовићеве, некадашње председнице ФК „Обилић", због сумње да је присвојила шест милиона евра од продаје фудбалера.
Позната фолк певачица се терети и за недозвољено поседовање веће количине ватреног оружја.

Цеци прети затвор

Више тужилаштво у Београду написало је оптужницу против Светлане Цеце Ражнатовић и њене сестре Лидије Величковић-Оцокољић којом их терети да су од 2000. до 2003. године од продаје девет играча фудбалског клуба "Обилић" незаконито стекле 235 милиона динара, сазнајемо од нашег инсајдера.

Списи предмета против певачице Светлане Ражнатовић осумњичене за незаконито присвајање новца од продаје фудбалера налазе се у Тужилаштву на разматрању, изјавио је портпарол Републичког Тужилаштва Томо Зорић.

-Истрага је трајала веома дуго. Рађена су врло комплексна и сложена вештачења. Списи предмета су у тужилаштву на разматрању, рекао је Зорић.

Он је казао да ће, када буде донета тужилачка одлука, јавност о томе бити обавештена.

Светлану Ражнатовић и њену сестру Лидију нацрт оптужнице терети да су незаконито присвојиле преко четири милиона немачких марака и око 3,5 милиона америчких долара од продаје фудбалера ФК "Обилић" страним клубовима.

Од 2003. године, када је ухапшена у акцији "Сабља", па до данас, против Светлане Ражнатовић води се истрага у вези с њеним пословањем у ФК Обилић.

Њена сестра Лидија Величковић,се терети јер је отворила девизне рачуне у кипру и Мађарској на које се сливао новац од трансфера, а који је она подизала и односила сестри.

Светлана Ражнатовић се бранила током истраге да је одлуке о клубу до своје смрти 15. јануара 2000. доносио њен супруг Жељко Ражнатовић Аркан. За оружје у кући у којој је Ражнатовићева живела седам година пре него што га је полиција пронашла, рекла је да јој супруг није дозвољавао да улази у те просторије, поред базена, а да је после његове смрти изгубљен кључ, па није знала шта се ту налази.

Лидија Величковић-Оцокољић бранила се такође да ју је зет Ражнатовић замолио да отвори рачун на Кипру, јер он није могао да путује, а морао је да врати неке дугове. Сестрама за злоупотебу службеног положаја прети казна од две до 12 година затвора,а Ражнатовићевој за држање оружија и још три године.

Током истраге саслушано је више од 30 сведока, а на неколико саслушања Цеца Ражнатовић негирала је кривицу.


 

Коментара: 0


#   Врање   Владичин Хан   Светлана Ражнатовић
@CRaznatovic @
[ Додај коментар ]