Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лобирис: Избаците Маријана Ристичевића са Фарме

rssBookmark and Share

09.11.2010. Autor: Bojana.A

Организација за лезбејска људска права упутила је данас допис Телевизији Пинк у којем се тражи обустављање емитовања говора мржње на основу сексуалне оријентације у оквиру реалтy схоwа Фарма,из ове органиyације траже збацивање политичара Маријана Ристичевића који неколико дана вређа, дискриминише и чак физички насрће на једног од учесника – Бојана Јаневског поснатијег као Боки 13.

Лобирис: Избаците Маријана Ристичевића са Фарме


-Током емисије која је емитована у недељу увече 07. новембра, Ристичевић је говорио најстрашнијим језиком мржње, претио батинама, физички насрнуо на Јаневског, вређао га и дискриминисао на основу сексуалне оријентације и родног идентитета. Најдрастичнији тренутак насиља је свакако био моменат у којем је Ристичевић, са мотком у руци, кренуо да повреди Бојана Јаневског али су га на време у томе зауставили остали учесници Фарме, Наводи се у саопштењу ове организације које је достављено нашој медијској кући.

Лабрис подсећа да је говор мржње на основу сексуалне оријентације забрањен Законом о радиодифузији те да је ТВ Пинк недавно реаговао у складу са овим законом када је било речи о говору мржње према Ромима и Муслиманима. У тој ситуацији је из даљег такмичења, исто вече, избачен Милан Парошки а Пинк се врло јасно оградио од свих његових излива мржње и увреда.

-Лабрис верује да је Телевизији Пинк важно не само поштовање постојећих прописа већ и једнак третман свих угрожених група те да неће бити потребе за обраћање Републичој радиодифузној агенцији због целог случаја,Наводи се у саопштењу.

Наша новинска агенција је већ извештавала о свим спорним дешавањима са Фарме,а као сазнајемо од нашег добро обавештеног извора људи из организациј су обавили разговор са политичарем Маријаном Ристичевићем чија је супруга за један дневни лист такође извређала и напала Бокија 13 наводећи да би више волел да јој ћерка буде курва нго син хомосексуалац.

Како сазнајемо од нашег извора блиском продокцији Боки 13 је обавио телефонски позив Боки се чуо са родитељима и дао одобрење адвокату да не мора да чека његов излазак са имања да би поднео тужбу против Ристичевића већ да то учини одмах.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима