Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз лоше временске услове и проблеме током трајања фестивала, на крају наступ Дарка Рундека ипак успешно затворио "Нишвил"

rssBookmark and Share

Ниш 20.08.2017 З.С. Јужна Србија Инфо

Због великог невремена, због којег је отказано треће вече Нишвила 2017, Фестивал је званично затворен у петак 18. августа, наступима десетак бендова на Welcome, Youth i Main бинама.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Најзначајни догађај вечери свакако је био наступ Дарка Рундека и његовог састава Apocalypso Now, а пре њих на главниој бини наступио је нишки састав Jazz Adicts.

Нешто касније у току вечери, наступио је сатав Вери Наис са специјалним гостом Иваном Куртићем.

Овогодишњи Нишвил обележио је велики број пратећих догађаја, који су употпунили дане фестивала.

Мала "сенка" на цео догађај је превелика жеља организатора да представи што већи број извођаћа, на различитим позицијама, што је засигурно тешко за добру организацију чак и фестивалима са много дужим стажом. Повремено "хаотична" ситуација, изненадни проблеми са финансијама и ускакање Града да припомогне, наруквицама за улаз, новинарима, доплатама и временским условима јесу "утисак недеље" овогодишњег Нишвила.

Како Фестивал жели да остави утисак да југ Србије поред бурека и роштиља има један урбани бренд, онда свакако "урабано" мора да прати и такав систем организације, без брзине и још увек нереалних жеља.

Међутим, поред честитки тиму на сналажењу, Фестивал свакако заслужује велику пажњу, као сада већ један од препознатљивих брендова града на Нишави.

Коментара: 0


#   Ниш   Нишвил   џез   организација
@nisville @
[ Додај коментар ]