Јужна Србија Инфо

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

Нишка Клиника за ортопедију понела име академика професора др Милорада МитковићаУ Војној болници Ниш  обележен Дан установеОткривена импровизована лабораторија за канабис у Мрамору код Ниша - ухапшено седам особаБрнабић: Укинута уредба Владе о просторном плану пројекта Јадар, стављена тачка на Рио ТинтоВраћа се зима – увече киша и снегНови изглед Трга Павла СтојковићаРужић: Млађи основци на непосредној настави, а остали по комбинованом моделу


У време пандемије COVID 19, а поштујући све препоруке и прописане противепидемијске мере принуђеми смо да и ове године, на скромнији начин обележимо Дан Војне Болнице Ниш, што не умањује значај овог датума.
Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Полицијских управа у Нишу и Kраљеву, у месту Мрамор на Мраморском брду код Ниша, открили импровизовану лабораторију за узгајање канабиса и том приликом ухапсили седам особа.
Нишка Клиника за ортопедију и трауматологију УКЦ, од 19.јануара носи име једног од највећих имена српске ортопедије академика професора др Милорада Митковића.
Грађани Србије су се на референдуму изјаснили са 59,71 одсто гласова у корист потврђивања Акта о промени Устава у делу који се односи на правосуђе, док је 39,26 одсто било против, показују подаци саопштени на конференцији за медије Републичке изборне комисије, добијени на основу 98,79 обрађених гласачких места.
Инфлација која је букнула у другој половини године и у новембру на годишњем нивоу достигла 7,5 одсто, заправо је за најсиромашније још већа.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 12. децембар 2021. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца
Када се говори о путовањима и излетима, ретко ко помисли на зимско време. Зима можда није свима најдраже доба за такве авантуре, али она свакако има својих чари и предности.
Потписивањем уговора са Јавним предузећем „Скијалишта Србије“, Општина Куршумлија добила је право на коришћење 10 бесплатних ски карата дневно у Ски центру Копаоник, за време трајања ски-сезоне 2021/2022.
Алексиначки мешовити Шуматовац је и ове године приредио својим суграђанима традиционални новогодишњи поклон концерт са гостима, овога пута са новим диригентом, Димитријем Голубовићем .
Према најновијим подацима у последња 24 сата у Србији су регистрована 16.403 случаја заразе коронавирусом, од тестираних 34.817 узорака.
По Одлуци Градског штаба за ванредне ситуације Града Ниша, услед неповољне епидемиолошке ситуације изазване вирусом Kovid – 19, отказује се наступ певачице Анђелине Вујовић и њеног бенда, који је планиран за четвртак, 13.јануара 2022.године, у организацији Градске општине Медијана, а поводом традиционалног обележавања Православне Нове године.
Облачност из средње Европе доноси кишу која ће увече прећи у снег. Најнижа температура од -9 до -3, а највиша од 3 до 10 степени. Наредних недељу дана биће хладно.
У среду је у Концертно-изложбеном простору Факултета уметности у Нишу, одржан промотивни концерт дискографског издања Инспирисани флаутом, на коме су наступили флаутисткиња Анђела Братић и пијаниста Драган Јовановић.
Данашње околности широм света су у обимној мери измењене у односу на претходне године. Достава пакета и онлине поруџбине постале су део свакодневнице.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима