Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добија "Експо центар" на Лозном калему у Бањи

rssBookmark and Share

Нишка Бања 02.11.2018. Јужна Србија Инфо

На површини од безмало 4 хектара на Лозном калему код Нишке Бање планирана је изградња конгресног и сајамског простора - "EXPO" центра, који би требало да се простире на најмање 13 500 квадратних метара.

Фото: Клер Ниш
Фото: Клер Ниш

Од тога, за сајамски простор било би опредељено најмање 8100 квадрата, док би преостала површина била намењена конгресном делу.

Према речима начелника Канцеларије за локални економски развој и пројекте Града Ниша, изградњом овог објекта значајно би се повећао туристички капацитет, како Нишке Бање, тако и читавог града, будући да ће се стећи услови за организовање конгреса и сајмова. Такође, постојање једног оваквог објекта значајно ће утицати и на општи економски развој Ниша.

Део средстава за израду пројектно-техничке документације обезбеђена су из програма ЕУ ПРО који финансира Европска унија за подршку и развој пословне инфраструктуре. „КЛЕРП је конкурисала, у име Града Ниша, за ова средства и она су нам одобрена у максималном износу од 30 000 евра. Преосталих 48 700 евра је учешће Града Ниша, што је и одобрено на последњој седници Градског већа. Рок за израду комплетне пројектно-техничке документације је 18 месеци”, рекао је Ранђеловић.

Иначе, локација на којој се планира изградња EXPO центра је у власништву Града Ниша и планским документима предвиђена је управо изградња оваквог објекта на том простору.

Коментара: 0


#   Нишка Бања   Милан Ранђеловић   КЛЕР   Лозни калем   Експо центар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима