Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У јануару скоро 500 отказа у Нишу

rssBookmark and Share

08.12.2015. Тв Зона Плус

Запослени у нишким јавним предузећима и установама ће се проредити. Око 500 њих добиће отказ, јер је Министарство за локалну управу утврдило максималан број запослених, који могу да се финансирају из градске касе.

Википедиа
Википедиа

Министарство за државну управи и локалну самоуправу одредило је да максималан број запослених у нишким јавним службама не сме да прелази бројку од 5.741, каже градоначелник Перишић.

Перишић не може тачно да каже у којим предузећима има највише прекобројних. Али подсећа на ЈКП Горица где на једног радника који шиша траву, долазе двоје који га, како он каже, посматрају кроз прозор. Ни у установама културе није боља ситуација тврди први човек Ниша.

Установе културе превише коштају град, а премало програма има у култури, тврди Перишић.

Од градова и општина на југу Србије већина локалних самоуправа мора да отпушта прекобројне. Запошљавање нових људи је дозвољено у Дољевцу, Црној Трави , Пироту и Сврљигу који предњачи са 20 слободних места у јавном сектору.

После Ниша најдужа листа за отпуштање је у Лесковцу где су прекобројна 142 радника, затим у Врању 97, Прокуплљу 60.

Коментара: 0


#   јавна предузећа   Зоран Перишић   вишак   локална самоуправа   откази   Министарство локалне самоуправе   администрација   установе културе
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима