Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Влада решава проблем штрајка у "Пошти Србије"?

rssBookmark and Share

11.11.2017. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић одржала је јуче састанак са представницима репрезентативних синдиката ЈП „Пошта Србије“ и вршиоцем дужности директора „Поште Србије“ Миром Петровић, на којем је анализирана ситуација у том предузећу и материјални положај запослених.

Влада решава проблем штрајка у "Пошти Србије"?

Влада Србије уважава чињеницу да су плате у овом предузећу замрзнуте од 2011. године, као и да су запослени поднели терет мера фискалне консолидације започетих 2014. године. 

Јавно предузеће „Пошта Србије“ је једно је од предузећа које позитивно послује и редовно уплаћује новац у буџет Републике Србије. 

Брнабић је након састанка истакла да цени изузетне напоре поштанских радника који редовно пружају услуге свим грађанима Србије, па и онима у најудаљенијим крајевима наше земље.

На јучерашњој седници Владе, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић обавестио је чланове Владе о тренутној ситуацији у ЈП „Пошта Србије“ и захтевима запослених. 

Јуче је председница Владе одржала и састанак са министром без портфеља задуженим за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Миланом Кркобабићем и в.д директора ЈП „Пошта Србије“ Миром Петровић. 

На састанку је постигнут договор да је прихватљиво решење да се исплата зараде запосленима обави из добити предузећа. 

Председница Владе данас је писмом обавестила представнике репрезентативних синдиката „Поште Србије“ о исходу тих разговора. После заједничке седнице Владе Србије и Републике Српске, премијерка се састала се са представницима синдиката овог јавног предузећа.

Састанак је одржан у конструктивној атмосфери и договорено је да је прихватљиво решење да се исплата зараде запосленима обави из добити предузећа, као и претходних година. 

Такође, постигнут је договор о томе да се изврши додатна анализа пословања предузећа и да се настави дијалог у вези даљег одрживог раста социјално-економског положаја запослених. 

Брнабић је синдикате обавестила о томе да је Влада Србије посвећена наставку реформе система плата запослених у јавним службама и апеловала на разумевање да се започета реформа настави, након чега ће фокус у потпуности бити на реформи јавних предузећа, процесу коју је у неким јавним предузећима већ почео, и који треба да донесе већу ефикасност, бољи стандард запослених, али и већи прилив у буџет Србије.

Започети разговори наставиће се у наредним недељама.

Коментара: 0


#   синдикат   штрајк   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   зараде  ЈП Пошта Србије  Самостални синдикат поштанских радника
@Vlada_SR @anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]