Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић најавио 300 нових радних места у Лебану

rssBookmark and Share

Лебане 10.03.2017. Јужна Србија Инфо

Премијер Александар Вучић обишао је данас хале у оквиру некадашње фабрике ''15. мај Експортекс'' у Лебану, након чијих реконструкција ће турска компанија ''Ормо група'' отворити фабрику текстилне индустрије у којој ће бити запослено најмање 300 радника.

Вучић најавио 300 нових радних места у Лебану

Вучић је том приликом поручио да је то велики догађај за тај град, али и за читав Јабланички округ, истакавши да је Влада за тај пројекат издвојила најпре 15 милиона динара, а потом и додатних 132 милиона динара.

Он је подвукао да ће поменута турска компанија запослити 300 радника, са гаранцијом на најмање на пет година, и изразио уверење да ће то бити подстицај и за све друге инвеститоре да улажу у Лебане.

Према његовим речима, и локална самоуправа ће од пореза и доприноса имати приходе за себе, тако да ће моћи да уложи у инфраструктуру, путеве, водовод и канализацију.

Истовремено, Вучић је истакао да је, без обзира на односе између Београда и Приштине, за трговину у региону важно питање поправљања путне инфраструктуре.

Он је подсетио на то да је више пута било речи о поправљању путева са подручјима на Косову и Метохији насељеним Србима, као и са оним која насељавају Албанци.

То је за нас увек важно питање. Трговина са Приштином је нешто што се добро развија, али може и боље. Када имате политичке проблеме, долази до стагнације, али овде то не видим баш на такав начин, оценио је премијер.

Према његовим речима, управо је из тог разлога поднео предлог о стварању царинске уније.

Вучић је оценио да је она од кључног значаја за нашу трговину и са Албанијом, Македонијом, Црном Гором, Босном и Херцеговином, односно од великог значаја за читав регион.

Влада Србије, како је подвукао, под истим условима субвенционише домаће и стране компаније, у складу за законима и уредбом Владе о субвенционисању.

Он је као пример навео да ће сутра у Чачку бити потписан уговор са две српске компаније о субвенционисању, истакавши да је стимулисање и субвенционисање домаћих компанија изизетно важно.

Обиласку хала у оквиру некадашње фабрике ''15. мај Експортекс'' присуствовали су и потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар првреде Горан Кнежевић и власник турске компаније "Ормо" Бесим Минкара.

Коментара: 0


#   Лебане   Александар Вучић   Јабланички округ   фабрика   Расим Љајић   локална самоуправа   текстил   Горан Кнежевић   Бесим Минкара
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима