Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дивље свиње харају на југу Србије, локално становништво у страху

rssBookmark and Share

Владичин Хан 04.07.2019. Ало, Југ Медиа

Становници рубних предела општине Владичин хан неколико година немају мира дивљих животиња, које често у чопорима долазе да траже храну.

Дивље свиње харају на југу Србије, локално становништво у страху

Малобројни становници у брдско планинском подручју општине Владичин Хан већ неколико година немају мира од дивљих свиња које у чопорима у недостатку хране, долазе до самих домаћинстава и уништавају готово све од пољопривредних култура, преораних засада воћака и повртњака до ретких житарица, једино заобилазе лук.

Мештани, углавном у самачким старачким домаћинствима, још мало па ће и лети, као што је случај у зимском периоду, са страхом излазити из кућа.

Тако је недавно у Белишеву, селу на рубу са врањском општином, ова дивљач уништила више засада кромпира. Неки од њих су случај пријавили локалном удружењу ловаца, али како тек на јесен почиње ловна сезона, од тога неће бити користи.

Малобројни становници Белишева, али и многих других села у брдско планинском делу, наредне године ће добро размислити пре него ли засаде нешто. То важи и за оне који имају земљште у селима, а живе у неком од суседних градова, јер ако се број ове дивљачи не смањи, сигурно неће узалуд улагати у садњу.

Коментара: 0


#   Владичин Хан   пољопривреда   животиње   дивље свиње   дивљач
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима