Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поново: Вандали оштетили клупе и вејнике у спомен парку Бубањ

rssBookmark and Share

Ниш 10.01.2017 Бета, Јужна Србија Инфо

Током Божићних празника спомен парк Бубањ нашао се на мети вандала који су однели дрвене покриваче са клупа и оштетили вејнике, наводе у општини Палилула у Нишу.

Фото: Приватна архива
Фото: Приватна архива

Комунални инспектори општине су стално на терену, међутим тешко је извршиоце ових недела регистровати. Одговарајућа логистика са комуналном полицијом града, као и редовно присуство представника комуналних предузећа на терену дала би резултате. Казне за нарушавање комуналног реда су мале а судије за прекрешаје су затрпани предметима - рекао је Александар Ждрале, председник општине Палилула.

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић најавио је да ће спомен комплекс Бубањ бити реконструисан и у првој половини 2017.године захваљујући стредствима од 19,8 милиона динара које је одобрило граду Министарство за рад, социјална и борачка питања по пројекту Завода за заштиту споменика културе у Нишу.

Планирано је да се до краја јуна месеца 2017.обави извођење конзерваторско-рестаураторских радова на „песницама“ и „зиду“, уређење приступних стаза и платоа, израда декоративне и функционалне расвете и увођење видео-надзора.

Коментара: 0


#   Ниш   вандали  Палилула ГО   оштећења  Бубањ спомен парк
@
[ Додај коментар ]