Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пројекат „Програмирај своју будућност“ у ОШ „Мирослав Антић“

rssBookmark and Share

18.10.2017. Младен Јовановић

Уз подршку TechSoup Balkans и Удружења професора информатике Србије у ОШ „Мирослав Антић“ реализована је „Европска недеља програмирања“ у периоду од 10.10. до 18.10.2017.године.

Пројекат „Програмирај своју будућност“ у ОШ „Мирослав Антић“

Преко 200 ученика школе узело је учешће у овом већ традиционалном пројекту. Реализатори пројекта су били предавачи информатике и рачунарства Елени Додлек и Младен Јовановић, као и професори разредне наставе Владимир Хаџи Танчић, Иван Илић и Предраг Ћирић.

На часовима информатике, као и на „Јавном часу програмирања“ ученицима старијих разреда приказане су могућности програма Python. Млађи разреди су учили програмирање и писали своје прве програмске кодове помоћу Scratch-а док су Иван Илић и Владимир Хаџи танчић уз помоћ истог алата својим ученицима дочарали наставу јединицу „Кружење воде у природи“.

На крају реализације пројекта о значају програмирања, примени ИКТ у друштвеним наукама и о будућем позиву програмер, кроз вид професионалне оријентације говорили су професор математике Елени Додлек, школски педагог Данијела Ранчић и Братислав Краговић, професор географије.

Коментара: 0


#   информатика   Мирослав Антић ОШ   програмирање   Младен Јовановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима