Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Сеча” струје на југу Србије: Платио бих, само да имам...

rssBookmark and Share

Врање 15.08.2014. Новости

Новинари са екипом врањске Електродистрибуције у акцији искључивања струје неплатишама у Великом Трновцу. Српско-албански тим без проблема искључивао са мреже

„Сеча” струје на југу Србије: Платио бих, само да имам...

 Лош глас који прати село Велики Трновац код Бујановца, за које се већ дуго спекулише да је „главни дистрибутивни центар наркотика на Балкану“, ничим није пратио акцију искључења струје неплатишама.

У другој по реду акцији Електродистрибуције, на списку дужника било их је десеторо који су у плану за искључење. После припреме папирологије, екипа у којој су и Срби и Албанци креће на терен. Испред полицијске станице чека их екипа из полиције, међу њима такође и Албанци и Срби.

- Приче како полиција не сме да уђе у Трновац су апсолутно нетачне, јер свакодневно 20 полицајаца тамо обавља редовне дужности - каже шеф полиције у Бујановцу Драган Величковић.

Већ на првој адреси за искључење струје у Великом Трновцу полиција остаје по страни. Кућа Азирија Ћенана остала је без струје због дуга од 73.000 динара. Његов отац Шабан је покушао да разговара са радницима Електродистрибуције, чак је понудио да им плати 100 евра да не искључују струју, али закон је закон. Струја ће им бити поново укључена када измире дуг у потпуности.

- Дешавало се и раније да нам понуде новац, да ми уплатимо део дуга, али то просто нико не сме да уради јер није по закону. Проблем се јавља када власници нису код куће, а углавном нису, па треба да им уручимо записник, а незадовољнх и бахатих има и у Врању и Великом Трновцу - објашњава за „Новости“ Срђан Тодоровић из Електродистрибуције, задужен за контролу послова на терену.

И док раде маказе, Албанци се окупљају око радника Електродистрибуија и причају углавном на албанском са својим сународницима, покушавајући да објасне како немају одакле да плате струју, јер нико нигде не ради.

- Мој син има троје деце, не ради, његова жена не ради, деца гладна. Покушава да заради неку дневницу - прича Шабан Азири.

На следећој адреси за искључење идентична ситуација. Појављује се власник бројила Ђевђет Ебиби, али каже да нема одакле да плати, јер у кући нико не ради. Његово дуговаје је око 50.000 динара.

- Платио бих ја да имам, али немам ... - каже Ебиби и помирљиво гледа како електричари секу.

Радницима Електродистрибуције полиција улива поверење, али кажу да њихово присуство уме и да испровоцира, у шта смо се уверили на следећој адреси у дворишту где живи петоро браће са 28 чланова породице. Поново се чује иста прича - кажу: нико нигде не ради. Један од њих је нервозно почео да виче да нико не брани да искључују струју, али се пита чему полиција.

- Нисмо ми криминалци да нас држава плаши полицијом, него сиротиња. Уместо да нам опросте дуг, они нас малтретирају - прича револтирани Албанац.

Један од браће који је био на листи за искључење због дуга од 10.000 уредно доноси рачун и каже да је дан раније платио струју. Скинут је са списка за искључење. Авдид Емини, некадашнњи радник „Симпа“ из Бујановца, немоћно маше рукама и позива се на беспарицу.....

Чује се и понека псовка, углавном упућена полицији, али инцидената нема.

КРАЂА

Зоран Кнежевић, директор врањске Елекродистрибуције, подсећа на податак да се евидентирана дуговања не уклапају са испорученом струјом. То, практично, значи да је половина струје испоручене у овај крај - украдена.

Коментара: 1


#   Врање   Велики Трновац   струја   полиција   Југоисток   Електродистрибуција   Драган Величковић   Зоран Кнежевић   сеча струје   без струје   искључење струје
@EDJugoistok @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    и ја сам Љуљзим, 15.08.2014.:
    50% испоручене струје се украде а они искључили десеторицу ?БРАВООООООО!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима