Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршен 11. Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу „Једанаест осмеха за Медијану“

rssBookmark and Share

Ниш 22.03.2019. Јужна Србија Инфо

Доделом награда и признања завршен је 11. Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу под називом „Једанаест осмеха за Медијану“, а за који је ове године владало чини се највеће интересовање писаца, учесника и публике. У Официрском дому у Нишу где су одржани централни програми тражило се место више.

Завршен 11. Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу „Једанаест осмеха за Медијану“

Члан већа Градске општине Медијана Игор Тодоровић захвалио је свим учесницима највеће песничке манифестације на југу Србије, нагласивши да централна нишка општина негује лепу реч и традицију песништва, а што доказује све већи број радова који пристиже на фестивалски конкурс из све више држава.

Новина овогодишњег фестивала је дружење деце из хранитељских породица са писцима, трибине на Филозофском факултету у Нишу са циљем унапређења дечије књижевности и презентација Медијаниног фестивала на друштвеним мрежама. Одржано је вече посвећено Душану Поп Ђурђеву, добитнику награде „Наиса“ овогодишњег фестивала, програм „Чувамо ћирилицу“ у нишкој Народној библиотеци, часови дружења песника са ученицима нишких основних школа. Као и сваке године отварање и затварање Фестивала пратио је богат сценски и културно уметнички програм. 

Фестивал који је ушао у другу деценију постојања и ове године изнедрио је нове ствараоце паметних речи из чак осам држава. 

 


#   Ниш   деца   Медијана градска општина   песници   градске општине   Игор Тодоровић   Фестивал дечјег стваралаштва
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима