Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova radna mesta: Fabrika solarnih panela u Merošini

rssBookmark and Share

Merošina 27.01.2016. Z.S. Južna Srbija Info

Kako je najavljeno turska fabrika solarnih panela kompanije "Yardimici enerji sistemleri" (Y.E.S) trebalo bi da počne sa radom u Merošini, već u drugoj polovini 2016. godine.

Nova radna mesta: Fabrika solarnih panela u Merošini

Predsednik Opštine Merošina Bojan Nešić i Mehmet Bilir, predsednik Upravnog odbora turske kompanije "Yardimici enerji sistemleri" potpisali su polovinom januara Memorandum o saradnji. Akt je potpisan u Ambasadi Republike Turske u Srbiji.

Predstavnici Merošine, turske kompanije i ambasade Turske u Beogradu

Memorandumom je definisano otvaranje predstavništva kompanije, koja će se baviti proizvodnjom solarnih panela. Vrednost investicije iznosi 8.000.000,00 evra.

Opština Merošina će obezbediti braunfild lokaciju investitoru u skladu sa zakonima Republike Srbije. Planira se da fabrika započne sa radom u drugoj polovini 2016.godine.Na početku će biti upošnjeno 100 radnika, uz povećanje broja zaposlenih u narednom periodu.

yardimcienerji.com

Kompanija "Yardimici enerji sistemleri" je osnovana 2008. godine. Grana privrede kojom se bavi je energetika – tzv “zelene energije”, a glavni proizvodi su solarni paneli, vetrogeneratori, vodene turbine, invertori i transformatori. Najveće tržište proizvoda ove kompanije je Turska. Trenutno kompanija u Turskoj upošljava preko 600 zaposlenih.

U Srbiji je ova kompanija već registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću, a namera je da proširi svoje proizvodne kapacitete na teritoriji Opštine Merošina.

Komentara: 0


#   Merošina   grejanje   investicije   energetika   fabrika   predsednik opštine   radna mesta   Turska   Bojan Nešić   Jovica Marković     solarni paneli     Ambasada Turske
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima