Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Makedonski proizvođač muških pantalona zapošljava 500 radnika u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 21.06.2017. Južna Srbija Info

Direktor preduzeća MGI (Macedonia garment industry) iz Skoplja, Marsel Meles i direktor ,,Slobodne zone" Goran Živković, danas su u Vranju, u prisustvu rukovodstva grada, potpisali Memorandum o razumevanju.

MGI
MGI

Ova makedonska firma, koja posluje od 2008. godine i specijalizovani je proizvođač muških pantalona, zainteresovana je za dugoročni zakup dela proizvodnih pogona kompanije ,,Jumko", površine 4.000 m2, koji su u režimu rada Slobodne zone. Procenjena vrednost investicije je oko 1,3 miliona evra, a u periodu od 3 godine planirano je da bude zaposleno oko 500 radnika. Nenad Antić, zamenik gradonačelnika  je tom prilikom istakao da Vranje ima bogatu industrijsku tradiciju, kvalifikovane radnike i da je lokalna samouprava spremna da pruži svu logističku podršku investitorima.

O pogodnostima poslovanja u režimu Slobodne zone govorio je direktor preduzeća Goran Živković, kao i pomoćnik gradonačelnika Zoran Velinović. Predstavnici firme iz Makedonije, naglasili su da su Vranje izabrali zbog kadrovskog potencijala, izuzetno povoljnog položaja  i odgovornog odnosa prema investitorima, kao i brojnih olakšica za poslovanje.       

Komentara: 0


#   Vranje   investicije   lokalna samouprava   Goran Živković   Makedonija   Nenad Antić   Zoran Velinović   Slobodna zona Bunuševac Vranje   MGI tekstil   Marsel Meles
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima