Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Po 200 hiljada dinara za samozapošljavanje mladih u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 23.01.2020. Južna Srbija Info

U utorak je u Leskovcu održana je konferencija povodom dodele ugovora osobama koje su dobile subvencije za samozapošljavanje u iznosu od 200.000 dinara.

Po 200 hiljada dinara za samozapošljavanje mladih u Leskovcu

Ukupno 5 miliona je izdvojeno iz budžeta grada za ovu meru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Dobitnike sredstava je pozdravio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, čestitao im i između ostalog rekao:

"Zapošljavanje, otvaranje novih radnih mesta i stvaranje pogodnog privrednog ambijenta su parametri koji ocenjuju rad svake lokalne samouprave. Leskovac se, na tom polju, uspešno razvija i funkcioniše. U prilog tome govori podatak da je broj nezaposlenih na kraju 2019. godine iznosio 14.520 lica, odnosno u procentima 15,46%. Kada ovom podatku dodamo činjenicu da je određeni broj zaposlen u neformalnom sektoru i da postoje i lica koja primaju nadoknadu do penzije, neki realan procenat nezaposlenih je oko 11%" - kazao gradonačelnik Cvetanović i dodao:

"Da nam je cilj da nezaposlenost dovedemo na što manju cifru, govori i aktivno sprovođenje Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u okviru kojeg je putem raznih mera poput Stručne prakse, Javnih radova i Samozapošljavanja, 1137 lica iskoristilo mogućnost da se zaposli ili unapredi svoje sposobnosti."

Ukupno 25 Leskovčana je ostvarilo ovo pravo i u njihovo ime su govorili Andrijana Ilić i Lazar Dinić.

Ilićeva se zahvalila gradu i gradonačelniku na dobijenoj prilici i rekla: „Ovakvim projektima grad pruža podršku licima bez zaposlenja da s jedne strane steknu potrebna uskustva za vođenje sopstvenog biznisa, a sa druge strane, što je još bitnije za realizaciju sopstvenih ideja. Moje mišljenje je da većina se prisutnih privrednika ne bi usudila na pokretanje sopstvenog biznisa da nije bilo podrške grada, meni lično za samostalno bavljenje advokaturom. Ovakvi podsticaji grada i gradonačelnika daju nam veru u sistem i da sve oko nas ima smisla.“

Lazar Dinić je izrazio svoju zahvalnost jer mu je omogućeno da otvori preduzetničku radnju za uređenje eksterijera i dodao da će dodeljena novčana sredstva iskoriti za nabavku neophodnih mašina.

Komentara: 0


#   Leskovac   mladi   subvencije   mali biznis   samozapošljavanje
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}