Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Kupci čekaju pojeftinjenje stoke

rssBookmark and Share

Vranje 16.09.2019. RTS. Južna Srbija Info

Na najvećoj stočnoj pijaci u Pčinjskom okrugu, u selu Ristovac kod Vranja, ponuda je dobra, ali je slaba potražnja. U ponudi je više desetina grla razne stoke. Cena žive mere prasića je za 20 do 50 dinara niža nego u isto vreme prošle godine.

Foto: RTS
Foto: RTS

Na pijaci je u ponudi najviše prasića, prodaju se po ceni od 200 dinara za kilogram žive mere. Proda se malo, pa se uglavnom vraćaju kući i čekaju bolju cenu.

"Prodavao sam i po trista, a sad nema, sada je 200 dinara. Što ste smanjili cenu? Pa, nismo mi smanjili, smanjili kupci" kaže prodavac Novica Simonović iz Milanova kod Bujanovca.

"Ne isplati se da se čuva. Jel znate koliko ste uložili? Uložio sam više nego što oni koštaju", ističe prodavac Miroslav Cvetković iz Kupininca.
"Da ima otkup negde, jeftinije da je izmeriš na vagu i to. Ovako je muka" naglašava prodavac Jovica Cvetković iz Karadnika kod Bujanovca.

Prodavci nemaju računicu da prodaju, a kupci više gledaju i merkaju stoku, kupi se tek po koje prase.

"Ja i ovaj prijatelj smo kupili tri komada.Došao sam samo da vidim kolika je cena za telci, drugo ništa", kažu kupci.

Telići se prodaju po ceni od tri evra za kilogram, a cena se smanjuje po dogovoru sa kupcima.

Stočna pijaca u Ristovcu ima tradiciju dugu više od pola veka, radi jednom nedeljno u ranim jutarnjim satima, najviše je kupaca Srba, Albanaca i Roma i prodavaca krajem godine kada se kupuju svinje.

Komentara: 0


#   Vranje   pijaca   ovce   cena   stoka   prase   stočna pijaca
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima