Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završena rezidba šljive na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 06.03.2022. Južna Srbija Info

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima rezidba šljive na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju je završena.

Završena rezidba šljive na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole u Prokuplju

Koordinator praktične nastave u ovoj školi Slobodan Krsmanović izjavio je da su oni rezidbu šljive, koja se prostire na površini od pet hektara, završili tokom jučerašnjeg dana.

Praktičnoj nastavi pridaje se veliku značaj. Stečeno znanje u učionicama i  kabinetima naši učenici proveravaju i dopunjuju  na školskim parcelama , voćnjacima, školskoj pekari i farmi koka nosilja, izjavio je on i dodao da su oni uspostavili saradnju sa mnogim uglednim firmama iz oblasti poljoprivrede i prerade, kao i registrovanim gazdinstvima iz Prokuplja, Blaca i drugih opština.

Po rečima Krsmanovića obrazovanje uz rad obavljaće se i u „Topličkim vinogradima“ u Gojinovovcu, nedaleko od Prokuplja. Sa menadžmentom ove firme, čiji vinogradi se prostiru na površini od skoro 50 hektara, nedavno je uspostavljena poslovna saradnja.

Učenici su, zajedno sa svojim profesorima i nastavnicima, u plastenicima već  posadili rasad paradajza i paprike.

Pored postojeća četiri plastenika, u kojima se proizvode mnoge povrtarske poljoprivredne kulture, ove godine planirano je podizanje još jednog  plastenika.

 -Učenici svih obrazovnih profila svoje znanje i veštine moći će da pokažu na mnogim takmičenjima Poljoprivrednih škola Srbije, koja će se u narednom periodu  održati u Topoli, Požarevcu i Futogu, rekao je Krsmanović.


#   Prokuplje   šljiva   Radoš Jovanović Selja PŠ   rezidba
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima