Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za "iznajmljivanje" prostituke kazna 150.000!

Bookmark and Share

21.01.2016.

Korisnici seksualnih usluga kažnjavaće se novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara, ukoliko se usvoji predloženi Zakon o javnom redu i miru.

Osim prodavačica
Osim prodavačica

Dosad su sankcije trpele samo radnice najstarijeg zanata, pa je poslanička grupa SPS-a podnela amandman da se član 16. u predlogu tog zakona promeni.

Zatraženo je da se prekršajno kazne i mušterije prostitutki, rekla je za “Alo” poslanica SPS Stefana Miladinović.

“Većina država EU polako pristupa nordijskom, odnosno švedskom modelu koji podrazumeva kažnjavanje korisnika usluga prostitucije. Ovaj model se pokazao kao najefikasniji za suzbijanje prostitucije, ali je doneo dosta dobra rezultate i u radu na suzbijanju trgovine ljudima... U Švedskoj je za nekoliko godina prostitucija smanjena za čak 70 odsto i time je zadala veliki udarac svim organizatorima seks-trafikinga”, rekla je Miladinović.

Kazna za onog ko se odaje prostituciji, koristi usluge, ili ustupa prostorije u te svrhe bila bi u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara, naravno, o tome će odlučivati sud, dodala je.

Advokat Veljko Delibašić koji se pre šest godina zalagao za kažnjavanje i korisnika prostitucije, smatra da je besmisleno sankcionisati samo jednog učesnika u tom procesu.

“Potrebno je kazniti oba učesnika u prostituciji. Dokle god bude korisnika, biće i pružaoca usluge. Napad i treba da bude usmeren na korisnike, jer kada se oni suzbiju, suzbiće se i prostitucija”, rekao je Delibašić.

Komentara: 0


#   SPS   prostitucija   Stefana Miladinović
@socijalisti @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima