Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dan nauke i inovacija na Pedagoškom fakultetu u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 25.02.2024. Južna Srbija Info

Deveti Dan nauke i inovacija održaće se na Pedagoškom fakultetu u Vranju u ponedeljak, 26. februara, s početkom u 12 časova. Ovaj skup deo je nacionalnog projekta koji sprovodi Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija pod sloganom „Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija”.

Dan nauke i inovacija na Pedagoškom fakultetu u Vranju

Cilj ovog događaja je podizanje svesti javnosti o značaju unapređenja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije. Dani nauke i inovacija organizuju se u gradovima širom Srbije kako bi se omogućio sveobuhvatan pristup informacijama o programima podrške, izvorima finansiranja, poreskim olakšicama, resursima i infrastrukturi istraživačkog i inovacionog ekosistema.

Na skupu će predstavnici Fonda za inovacionu delatnost, Fonda za nauku i Centra za promociju nauke predstaviti aktuelne teme u oblasti nauke i inovacija kroz dinamičan sadržaj. Ova inicijativa omogućiće posetiocima da se upoznaju sa svim relevantnim informacijama i mogućnostima podrške u istraživanju i inovacijama.

Na otvaranju skupa obratiće se državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Miroslav Trajanović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i dekanica Pedagoškog fakulteta u Vranju Dragana Stanojević. Očekuje se da će prisutni imati priliku da čuju značajne govornike i da učestvuju u diskusijama o ključnim temama iz oblasti nauke i inovacija.


#   Vranje   Slobodan Milenković   Pedagoški fakultet Vranje   Dan nauke   Dan nauke i inovacija   Ministrstvo nauke
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima