Južna Srbija Info

Duže radno vreme kol centa u najvećoj gradskoj opštini

rssBookmark and Share

Niš 18.03.2020. Južna Srbija Info

U sredu, 18. marta 2020. godine Kontakt centru Gradske opštine Medijana obratilo se 130 građana, a istog dana obiđena su 102 domaćinstva i pružene im tražene usluge. U protekla tri dana bilo je više od 300 poziva, od čega je blizu 180 građana dobilo potrebne namirnice i lekove.

Duže radno vreme kol centa u najvećoj gradskoj opštini

Takođe, više od stotinu Nišlija u protekla tri dana obratilo se centru i dežurnim lekarima tražeći različite vrste saveta i pojašnjenja doktora. Svi raspoloživi kapaciteti Gradske opštine Medijana, a po naredbi Štaba za vanredne situacije Grada Niša stavljeni su u službu pomoći licima starijim od 65 godina, iznemoglim osobama i ugroženim kategorijama.

Zbog izuzetno velikog broja poziva i pružanja pomoći što većem broju građana Kontakt centar najveće niške opštine će od četvrtka, 19. marta raditi od 8 do 14 sati, a biće otvoreno još nekoliko linija za pozive.

Dodatni brojevi Kontakt centra GO Medijana
Zbog povećanog broja poziva građana koji se obraćaju Gradskoj opštini Medijana KONTAKT centar ove opštine dopunjen je novim  brojevima: 062/ 336 -408,  i za savete lekara: 062/ 336 - 135.

Centar je je prvenstveno namenjen za komunikaciju sa starim i iznemoglim licima sa teritorije Gradske opštine Medijana, licima koja spadaju u rizičnu grupu preko 60 godina, kao i licima koja imaju zdravstvene probleme (kardiovaskularni bolesnici, dijabetes, sa malignim bolestima, asmatičari).
Oni mogu da se obrate opštini za pružanje neophodne pomoći u vidu dostavljanja najpotrebnijih životnih namirnica,  medikamenata i dobijanja lekarskih saveta.

Obaveštavamo sugrađane da će dostavu namirnica i medikamenata raditi isključivo volonteri Gradske opštine Medijana sa legitimacijama ove opštine.  

Podsećamo i da su rade već postojeći telefoni KONTAKT CENTRA (call centra): 063/864 1145, 063/864 0308, kao i broj za savete lekara:  063/ 414 865. 

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Kol centar   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]