Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sutra na uranak sa kišobranom

rssBookmark and Share

Niš 30.04.2019. RTS, Južna Srbija Info

Sutra je praznik rada. Dan za uranak i provod u prirodi uz roštilj. Tada će oživeti izletišta koja se ovih dana uređuju za sve koji se ne plaše za sutra najavljene kiše.

Sutra na uranak sa kišobranom

Niška izletišta, kao i širom juga Srbije ovih dana uglavnom su slična. Uklanja se otpad, kosi trava, čisti priobalje. 

U skladu sa prognoziranim vremenskim uslovima, veliki priliv izletnika očekuje se već tokom vikenda i uskršnjih praznika dok, već tradicionalno na Kameničkom visu, najveći broj ljudi okuplja „prvomajski uranak“, na prvi dan praznika rada.

Na Aleksandrovačkom jezeru kod Vranja zajedno rade srednjoškolci, vatrogasci, zaposleni u javnim preduzećima. Sakupili su osam i po kubika smeća.

"Ako si ti ovde došao da se odmaraš i da ti je lepo, treba svi da se potrudimo da nešto što je lepo i održavamo", kaže učenica Kristina Radulović.

Načelnik Komunalne policije u Vranju Ivica Tašković kaže da će patrole Komunalne policije 1. i 2. maja na tom izletištu, kao i na izletištu kod Pržara, kod Ćoške i u Devotinu, deliti crne vreće svim izletnicima kako 3. maja ne bi bilo komunalnog otpada.

Za sutra spremaju roštilj, a piće hlade u reci, a kažu da svake godine to rade kako bi se lepo pripremili da dočekaju 1. maj.

Prema prognozi meteorologa, sutra će biti i sunačnih perioda, pa krenite u prirodu, ali obavezno ponesite i kišobran.

Komentara: 0


#   Niš   Aleksandrovačko jezero   kiša   Kamenički vis   uranak   1. maj   Praznik rada
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima