Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kosanović pobedom započeo trenersku karijeru u Radničkom

rssBookmark and Share

Niš 26.08.2019. Južna Srbija Info

Milorad Kosanović je pobedom započeo trenersku karijeru u Radničkom. Nišlije su nakon velike borbe savladale Spartak rezultatom 2:1, a junak meča bio je dvostruki strelac Nermin Haskić. Bili su to prvi golovi prošlogodišnjeg najboljeg strelca lige u novoj sezoni.

FK Radnički
FK Radnički

Novi šef struke Nišlija nije mnogo menjao sastav koji je forsirao njegov prethodnik Simo Krunić. Šansu je u sredini terena dobio Dejan Meleg, dok je Haskić započeo meč na poziciji ofanzivnog veziste, nešto iza najisturenijeg prvog strelca Superlige Srbije Stefana Mihajlovića.

Meleg je svoj najbolji potez na utakmici izveo u devetom minutu, kada je lepo odložio loptu za Čumića, ovaj uputio centaršut ka Mihajloviću, a napadač Radničkog je iz idealne pozicije sa oko 12 metara šutirao zamalo pored gola.

Nastavio je domaći tim da pritiska Subotičane, pa je novu priliku imao u 21. minutu, ponovo preko Mihajlovića. Centrirao je Jirka sa desne strane, a Mihajlović se sa pet metara bacio unazad, zahvatio loptu glavom i poslao je iznad prečke.

Gosti nisu bili inferiorni u ovom delu susreta, pokušavali su visokim presingom da poremete zadnju liniju Radničkog, ali su na prvu pravu šansu čekali sve do 36. minuta, a tada ih je nekoliko centimetara delilo od vođstva. Haskić je lošim potezom izgubio loptu na 20 metara od gola gostiju i pokrenuo munjevitu kontru Spartaka u kojoj je lopta došla do Denkovića, koji ju je u punom trku vukao 40 metara, uleteo u kazneni prostor, silovito šutirao i pogodio stativu.

Denković se za ovaj promašaj iskupio u 50. minutu, kada je postigao pogodak i šokirao gledaoce na Čairu. Marčić je uputio perfektan centaršut na pet metara sa desne strane, a napadač Spartaka je nadvisio čuvare u skoku i udarcem glavom matirao Petrovića, za 0:1.

Radost Subotičana trajala je svega 120 sekundi. Bondarenko je proigrao  Haskića, koji je dugo vukao loptu i nameštao se za udarac, a kada mu se ukazala prilika uputio je “hiruški” precizan šut sa 17 metara, savladao nemoćnog Ostojića i najavio povratak u prošlosezonsku formu, za 1:1.

Kosanović je u poslednjih pola sata krenuo na sve ili ništa. Na teren je poslao maštovite Batrovića i Stojanovića, gurnuo je Haskića na prirodnu poziciju klasičnog napadača, pa je njegov tim zaigrao još bolje.

Batrović je u 60. minutu “potegao” sa 25 metara i uzdrmao stativu, da bi se trenutak odluke dogodio u 72. minutu. Bio je to mat u tri poteza. Lucidni Saša Stojanović je poslao fantastičan pas u prazan prostor za Stefana Đorđevića, kojim je bukvalno izbacio kompletnu defanzivnu liniju Spartaka. Levi bek Radničkog je u punoj brzini samo odložio loptu u sredinu za Haskića, koji je bio sam i nije mu bilo teško da rutinski pošalje loptu u mrežu, za konačnih 2:1.

Gosti su u finišu meča pritisli Nišlije tražeći jedan bod, a najizgledniju priliku imali su u 90. minutu. Batrović je oborio Tripkovića na 16 metara od gola i zaradio drugi žuti karton. Slobodan udarac iz odlične pozicije izveo je Denković i na sreću domaćina gađao preko gola.

 

RADNIČKI-SPARTAK 2:1 (0:0)

Niš, 25. avgusta. Stadion Čair.. Sudija: Lazar Lukić (Beograd) . Strelci. 0:1 Denković 50.- 1:1 Haskić 52.- 2:1 Haskić 72. Žuti kartoni: Čumić, Batrović (Radnički), Jočić, Tekijaški, Tripković, Marčić, Milošević (Spartak). Crveni karton: Batrović (Radnički) u 90. minutu.

RADNIČKI: Petrović , Todorovski, Ostojić, L. Đorđević , S. Đorđević, Bondarenko, Meleg  (od 64. Stojanović), Jirka, Haskić, Čumić (od 78. F. Knežević), Mihajlović  (od 56. Batrović)

SPARTAK: Ostojić , Jočić  (od 79. Tripković, Tekijaški, Šormaz (od 80. Vidaković), Milošević, Denković, Dunđerski, Tufegdžić, Marčić , Otašević, Mladenović (od 73. Gojkov)

 

REČ TRENERA

Milorad Kosanović, Radnički

- Večeras smo odigrali jednu veoma čvrstu utakmicu između dva tima koja su rešila da igraju fudbal i da vode pravu bitku za bodove. Nama je u ovom momentu bilo jako bitno da osvojimo tri boda, s obzirom na sva dešavanja u klubu u prethodnom periodu. Na našu sreću uspeli smo u tome. Bili smo kvalitetni u određenim delovima meča. Napravili smo dosta šansi, dali dva gola, ali smo imali i periode kada smo pravili početničke greške i iz ničega omogućavali Spartaku da stvori nekoliko prilika za gol. Ali to je sada nevažno. Važno je da smo mi uspeli da pobedimo ekipu koja ima svoju fizionomiju, koja ima kvalitet i dosta „neprijatnih“ igrača, pogotovo ovu četvoricu u prednjoj liniji. Sa druge strane mi nismo igrali igru kojoj ću ja težiti ovde u Radničkom, ali iskreno mi nismo to ni mogli da igramo kada su nam u veznom redu igrali jedan štoper i jedan centarfor. Dakle, bilo je nemoguće da uspostavimo balans u igri, pa smo morali da se opredelimo za nešto sasvim drugo. Igrali smo uglavnom u dubinu i to nam je i donelo inicijativu, a na kraju i trijumf. Kada su u drugom poluvremenu ušli Stojanović i Batrović, koji imaju taj osećaj za pravovremeni pas, počeli smo lako da dolazimo u šanse i uspeli smo da dođemo i do ta dva pogotka. Čestitam igračima na zalaganju i htenju, sad ćemo lakšu odigrati narednu utakmicu protiv Čukaričkog, a onda ćemo imati dve sedmice da se namestimo onako kako treba i da se upoznamo, mada ja posle ovog meča tačno vidim ko šta može i ko šta ne može u ovoj ekipi.

Vladimir Gaćinović, Spartak:

- Čestitam mom kolegi Kosanoviću na debitantskoj pobedi na klupi Radničkog i čestitke i jednoj i drugoj ekipi na odličnoj utakmici. Mi smo i ovde kao pre sedam dana protiv Crvene zvezde odigrali veoma dobar meč, ali smo nažalost ponovo ostali bez bodova. I meni je zaista teško da sada motivišem ove momke da nastave u ovom ritmu. Bilo je u Nišu dobrog fudbala. Odlučili su neki detalji i ne bi bilo nezasluženo i da smo ostali neporaženi. Imali smo nekoliko sjajnih šansi, Denković je u prvom poluvremenu pogodio stativu i ko zna šta bi se dogodilo da je ta lopta ušla u gol. Žao mi je što ostajemo bez bodova, a igramo dobar fudbal, teško mi to pada, ali mi nemamo druge nego da da nastavimo u ovom ritmu, a rezulati će sigurno doći.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Saša Stojanović   Spartak FK   Milorad Kosanović
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima