Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Napredak izgubio i u Užicu

rssBookmark and Share

Aleksinac 10.10.2015. Aleksandar Gvozden

Posle velike borbe i dosta preokreta, aleksinački košarkaši su izgubili i u drugom kolu - Sloboda : Napredak 80:72 (18:23, 24:18, 17:16, 21:15)

Napredak izgubio i u Užicu

Pred petstotina gledalaca, koliko se okupilo u dvorani Veliki park, odigrana je kvalitetna košarkaška predstava u okviru drogog kola Druge košarkaške lige Srbije.

Na kraju su slavili Užičani, a aleksinačkoj ekipi je ovo drugi poraz.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Ilić sa 14 poena i 12 skokova (1 as.), a poen više od njega postigao je Đurić, uz 6 skokova i 4 asistencije.

U aleksinačkoj ekipi najviše je pružio Mojsilović (20 poena, 3 skoka, 2 asistencije), a po 11 poena su postigli Stanojević i Miladinović.

Najveću minutažu u Napretku imao je Šikman (34:26), ali je bio potpuno neraspoložen za igru. Nije postigao niti jedan poen, uz samo jedan upućen šut prema košu. Imao je 5 skokova, ali i 5 faulova.

U utakmici punoj preokreta prvu četvrtinu su dobili gosti. Aleksinčani su startu poveli, dobrim odbranama, a šutevima za 3 u napadu.

Domaća ekipa u drugoj četvrtini hvata priključak i vodi se ravnopravna borba do kraja poluvremena. Na odmor se odlazi rezultatom 42:41 za domaću ekipu.

Sredinom treće četvrtine Napredak pojačava tempo i vodi sa 7 razlike. Međutim, uz par promašaja i izgubljenih lopti ova prednost se gubi. Na kraju četvrtine minimalna prednost Napretka 56:57.

Na početku četvrte četvrtine domaćin dolazi do prednosti, a rezultat 63:57 je dugo stajao na semaforu.  Od tada je Napredak u zaostatku 2-5 poena, sve do 38. minuta, kada je posle trojke Jovanovića (SL) rezultat glasio 72:64.

Napredak pokušava agresivnijom igrom da dođe do povoljnijeg rezultata, ali je domaći iskoristio skora sva slobodna bacanja u poslednjem minutu igre.

Aleksinačka ekipa sada ima 2 poraza iz isto toliko utakmica.

Šansu za popravak ima u sledećem kolu, kada u goste dolazi ekipa Pirota. Utakmica se igra u subotu 17.10.2015.

Aleksinac Net


#   Aleksinac   košarka   Radmilo Mojsilović   Napredak KK   Užice   Sloboda KK Užice
@KKNapredakAl @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima