Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški plivači sa invaliditetom osvojili devet medalja

rssBookmark and Share

Niš 28.09.2016. V.Petrović, Narodne novine

Najbolji niški plivači, članovi Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom “Delfin” , učestvovali su na međunarodnom takmičenju “Beograd open” na kome su osvojili devet medalja.

Niški plivači sa invaliditetom osvojili devet medalja

Sa takmičenja plivači “Delfina” vraćaju se sa četiri zlata, dva srebra i tri bronze. Takmičenje je održano od 23. do 26. septembra. Inače, „Beograd open“ je najveće sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom u našoj zemlji i ove godine okupilo je oko 500 takmičara iz 20 zemalja.

Najbolji srpski plivač sa invaliditetom Nemanja Tadić, u veoma uzbudljivoj trci, nadvisio je grčkog paraolimpijca Sokratisa Pliakosa i doneo Nišlijama dva zlata u najbržoj trci na 50 i 100 metara. Takođe, dva zlata je osvojio i Marko Nikolić, koji je dominantnim nastupom pokazao da je neprikosnoven u svojoj kategoriji. Zapažene rezultate i medalje osvojili su i Miloš Stojiljković, Nebojša Miletić i Miloš Milićević, koji su se zbog nedostatka takmičara u svojoj kategoriji takmičili u težoj grupi.

“Grad Niš treba da je ponosan na svoje plivače sa invaliditetom koji su ostvarili lepe rezultate, takođe, zahvaljujemo se i Plivačkom klubu 2005. na stručnoj pomoći i saradnji jer smo plivanje osoba sa invaliditetom doveli na viši nivo”, kazao je trener “Delfina” Miljan Perović.On se zahvalio gradu Nišu i opštini Palilula koji su pomogli odlazak paraplivača na takmičenje u Beograd.

Na međunarodnom takmičenju “Beograd open” za osobe sa invaliditetom sportisti su se takmičili u devet sportova. To su sedeća odbojka, stoni tenis, atletika, goalbal, košarka u kolicima, fudbal za gluve, plivanje, parabiciklizam i šah.

Ove godine su se za medalje u ovom sportovima takmičiki sportisti iz Slovenije, Grčke, Hrvatske, Slovačke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Irske, Nemačke, Makedonije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Rusije, Italije, Litvanije, Luksemburga, Holandije i Srbije. Nišlije su ponovile uspeh sa prošlogodišnjeg takmičenja i tako pokazale da se na njih uvek može ozbiljno računati kada se radi o osvajanju medalja i u izuzetno jakoj konkurenciji.

Komentara: 0


#   Niš   sport   Osobe sa invaliditetom   Marko Nikolić   stoni tenis   APK OSI “Delfin”   Nemanja Tadić   paraolimpijac   osoba sa invaliditetom  
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima