Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički poražen od Crvene zvezde

rssBookmark and Share

Niš 24.11.2019. Južna Srbija Info

Fudbaleri Radničkog poraženi su od Crvene zvezde sa 2:0 u derbiju 17. kola Superlige Srbije. Aktuelni šampion Srbije i lider na tabeli savladao je vicašampiona države, a strelci su bili El Fardu Ben u 40. i Aleksa Vukanović u 77. minutu.

FK Radnički
FK Radnički

Iako nije bilo preterano mnogo posla za golmane obe ekipe u prvom poluvremenu, gosti iz Beograda su nakon prvih 45 minuta imali više loptu u nogama, ali i veći broj udaraca ka golu Petrovića . Ipak, Radnički je u tom delu igre odlično stajao na terenu i nije dozvoljavao Zvezdi da mu ozbiljno zapreti. Gosti su uglavnom pokušavali udarcima sa distance, međutim, šutevi Vulića, Rodića i dva puta Bena završavali su preko ili pored gola domaćih.

Radnički je do svoje prilike došao nakon polukontre. Lopta je u 32. minutu stigla do Nikole Čumića, koji je "zalomio" Gobeljića, šutirao iskosa u dalji ugao Borjanovog gola, ali je čuvar mreže sigurno gostiju sjajno reagovao i odbranio taj udarac.

Usledio je nešto mirniji period igre, da bi se u 40. minutu Nemanja Milunović našao na za njega neskavidašnjoj poziciji, na desnom krilu. On je slabijom levom nogom centrirao, Milan Rodić je skočio i glavom loptu prosledio na drugu stativu, gde El Fardu Benu nije bilo teško da svojoj ekipi donese vođstvo od 0:1 i sa tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

Drugi deo igre Radnički je otvorio furiozno i za nekoliko minuta napravio više prilika nego za čitavih prvih 45 minuta. Najagilniji je bio Nikola Čumić, a Borjanu su zapretili još i Ivan Ostojić i Nermin Haskić. Gosti su za prvu priliku u nastavku čekali do 68. minuta, kada je Tomane iz jako teške pozicije, iz okreta, šutirao pravo u golmana Petrovića.

Važan detalj dogodio se u 70. minutu, kada je Ivan Ostojić faulirao  Bena i tako zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U 77. minutu utakmica je rešena, kada je Aleksa Vukanović iskoristio situaciju "jedan na jedan", duplirao prednost svojoj ekipi i ispostaviće se postavio konačan rezultat utakmice – 0:2.

RADNIČKI-CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

Niš, 23. novembra. Stadion Čair. Sudija: Novak Simović. Strelci: 0:1 Ben 40.- 0:2 Vukanović 77. Žuti kartoni:  Ostojić, Pantelić, S. Đorđević (Radnički), Milunović (Crvena zvezda). Crveni karton: Ostojić (Radnički) u 70. minutu.

RADNIČKI: Petrović, Todorovski, Stevanović, Ostojić, Đorđević, Sulaka, Noma (od 81. Knežević), Pantelić, Čumić (od 88. Mitrović), Haskić, Mihajlović (od 74. Bondarenko).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Vulić, Kanjas (od 76. Ivanić) , Ben, Marin (od 87. Nikolić), Vukanović (od 78. Simić), Tomane.

REČ TRENERA:

Vladan Milojević, Crvena zvezda:

-Interesovalo nas je da igramo dobro, ne razmišljamo o utorku i Bajernu, to je sasvim drugo takmičenje. Sve u svemu, mogu većinom da budem zadovoljan, ali imamo dosta prostora za napredak. Na nama je da to popravimo. Čestitam Radničkom na dobroj igri i želim mu puno sreće u nastavku sezone.

Milorad Kosanović, Radnički:

-Nije nam bio dan. Nikako nismo mogli, a posle isključenja je bilo jako teško. Šta da radimo? Bila je dobra utakmica, napravili smo iskorak u odnosu na ono . Nadam se da ćemo dobro odigrati do kraja jesenjeg dela prvenstva.

Vladimir Najdanović, pomoćni trener Radničkog:

-Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Mi smo imali dosta dobrih situacija i na 0:0 i na 0:1, ali nažalost nismo uspeli da ih iskoristimo. Posle crvenog kartona Ostojića nije bilo realno da se vratimo u meč i primili smo još jedan gol. Bilo je danas dosta dobrih stvari i treba da nastavimo da radimo i da narednu utakmicu protiv  Javora pokušamo da dobijemo.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Crvena Zvezda FK
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima