Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skupština planinara Srbije u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 01.03.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Darko Bulatović i gradski većnik za omladinu i sport Branislav Kačar primili su danas u gradskoj kući predstavnike Planinarskog zaveza Srbije i Niša uoči sutrašnje skupštine planinara Srbije u niškom Domu vojske.

Skupština planinara Srbije u Nišu

Kako je rekao predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić, planinarstvo je kao sport ili vid rekreativne aktivnosti poslednjih godina u ekspanziji u našoj zemlji. Svi planinarski klubovi beleže porast članova, a ono što je posebno pohvalno je činjenica da se sve veći broj mladih priključuje planinarskom pokretu. 

''U Nišu postoji 6 klubova i svi su veoma aktivni, a i prirodne pogodnosti u okolini Niša izuzetno su pogodne za razvoj ovog sporta, jer pružaju uslove za sve aktivnosti, od speleologije, pa do ekstremnih vidova alpinizma'', rekao je Planić.

Predsednik Planinarskog saveza Niša Slobodan Gejo, istakao je da je saradnja Grada i sportskih klubova na odličnom nivou već godinama, i da Niš podržava svoje planinare i pomaže im u organizovanju akcija, poput tradicionalnog Zimskog uspona na Trem koji je prošlog vikenda ponovo okupio više od hiljadu planinara i zaljubljenika u prirodu na Suvoj planini.

Gradonačelnik Bulatović je naglasio značaj ovakvih sportskih klubova, pre svega jer promovišu zdrave načine života i boravak u prirodi i na čistom vazduhu,  i posebno izrazio zadovoljstvo što se sve više mladih aktivno uključuje u rad planinarskih klubova.

On je poručio da će Grad nastaviti da pruža podršku planinarima, pomoći u obnavljanju zapuštenih i ruiniranih planinarskih domova, i posebno istakao da se upravo završava najmoderniji vizitorski centar u blizini Cerjanske pećine koji će biti od koristima svim ljubiteljima prirode, ali i turistima, jer se planinarenje poslednjih godina pokazalo kao jedan od popularnijih vidova turizma, za šta upravo Niš ima odlične uslove i prirodne resurse.


#   Niš   planinari   Darko Bulatović   Branislav Kačar   Planinarski savez Srbije   Vizitorski centar
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima