Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sofija Rodić ponovo zasijala u Mađarskoj

rssBookmark and Share

Niš 26.02.2019. V.P. Narodne novine, Južna Srbija Info

Devetogodišnja Nišlijka Sofija Rodić se još jednog međunarodnog takmičenja vraća u Niš sa medaljom. Na pobedničko postolje se popela ovog puta u Mađarskoj u Jaszberenu, gde je održano treće kolo Alpe Adrija Trofej-a u brzom klizanju osvojivši treće mesto i bronzanu medalju.

Foto: Belami
Foto: Belami

Takmičenje je sada okupilo oko 170 takmičara iz osam zemalja i to iz Ukrajine, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Slovačke, Češke. Sofija je uspela, i pored malog peha koji je imala tokom trke, da se domogne medalje i tako pokaže da ne odustaje tako lako od cilja koji ima.

“U žestokoj borbi u još žešćoj konkurenciji Sofija je osvojila treće mesto, a njena drugarica iz Niša osvojila je 16 mesto”, kaže Sofijin otac Petar Rodić. “Do zadnje trke Sofija je imala srebrnu medalju u rukama, ali je u toj finalnoj trci na 333 metara doživela peh. Pad koji je imala u toku trke udaljio ju je od srebra, ali nije ostala bez medalje pa se u Srbiju vraća sa bronzom”.

To je samo još jedna u nizu pobeda i medalja, a sama po sebi je veliki uspeh kako za Sofiju, tako i za njen grad.

“Sav trud i rad Sofije je ove sezone doneo izvanredne rezultate i već sad pravimo plan za iduću sezonu, a imamo još dve trke do kraja ove, jedna je u Segedinu a druga u Celju”, najavljuje Petar Rodić.

Devetogodišnja Sofija Rodić iz Niša koja se takmiči u brzom klizanju osvojila je početkom februara drugo mesto i srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju Trofeo Alberto Nikolodi 58 koje održano u gradu Trento, Italija i koje predstavlja jedno od najjačih takmičenja u ovom sportu. Osim što je osvojila srebro, oborila je i tri sopstvena rekorda.

Sofija je od početka godine u ovogodišnjoj sezoni do sada postigla izuzetne rezultate. Iza nje je nekoliko međunarodnih takmičenja na kojima je pokazala da može da se nosi i sa vršnjacima iz Evrope koji treniraju u mnogo boljim uslovima od nje.

Krajem januara Sofija je osvojila bronzanu medalju na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju koje je održano u Sisku, Hrvatska. Sofija je ovaj uspeh ostvarila u konkurenciji takmičara iz šest zemalja, Srbija, Bosna i Hercegovina , Hrvatska, Slovenija, Mađarska i Slovačka.

“Svaka medalja koju Sofija osviji rezultat je njenog ogromnog truda i rada, ali i velika odricanja”, kaže Sofijin tata Petar Rodić. “Njen kvalitet je i njena upornost da istraje u onome što radi, a to se odnosi i na sport za koji se opredelila i što konstantno dokazuje iz trke u trku”.

Sofija je član klub Introline iz Beograda. Ova devetogodišnja devojčica ne odustaje od sporta koji je izabrala iako na treninge putuje jednom nedeljno u Beograd dok ostali takmičari treniraju pet do šest puta nedeljno.


#   Niš   bronzana medalja   klizanje   Bosna i Hercegovina   Sofija Rodić   Petar Rodić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima