Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Topličanin ulazi u Srpsku ligu

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.06.2019. Južna Srbija Info

Fudbaleri Topličanina izborili su plasman u Srpsku ligu. Pobedom u poslednjem kolu u Nišu, na stadionu na Bubnju, prokupački plavo-beli ostvarili su cilj koji su zacrtali na početku sezone, a to je da se u godini jubileja, kada slave 100 godina od osnivanja, Topličanin vrati gde mu je mesto i postane srpskoligaš.

Topličanin ulazi u Srpsku ligu

Poslednja prepreka, Morava iz Ćuprije, savladana je rezultatom 2:1 golovima Stankovića i Milićevića, a treba reći da je Topličanin imao još nekoliko velikih prilika, neiskorišćen jedanaesterac, što je sve bila posledica nervoze igrača zbog važnosti utakmice jer, da podsetimo, Topličaninu je za plasman u viši rang bila potrebna pobeda. Prokupčani su u Nišu imali podršku preko 1000 navijača iz Prokuplja, a najvetrenije pristalice Topličanina bodrile su igrače u plavo-belim dresovima čitavih 90 minuta, kao što su činili tokom cele sezone na svim utakmicama. Slavlje igrača, uprave i navijača počelo je u Nišu, a nastavljeno je u centru Prokuplja, gde su svi zajedno proslavili uspeh i plasman u viši rang.

Topličanin je ove sezone u 30 utakmica koliko je odigrano, osvojio 74 boda. Zabeležene su 23 pobede, pet utakmica je završeno nerešeno, a samo dva puta je izgubio. Prokupčani su postigli 71 pogodak, primili 21 gol i po svim parametrima, sasvim zasluženo su prvi stigli na cilj i izborili plasman u Srpsku ligu.

Nakon slavlja, Prokupčane očekuju pripreme za novu sezonu za takmičenje u Srpskoj ligi, koje će biti mnogo zahtevnije i za koje se svi u klubu ozbiljno moraju spremiti.


#   Prokuplje   fudbal   Topličanin FK   Srpska liga
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima