Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Čisto i sigurno" - obuka turističkih radnika u uslovima kovida

rssBookmark and Share

Niš 12.03.2022. Južna Srbija Info

Kao odgovor na izazove koje je pandemija COVID-19 stavila pred turistički sektor, Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES započelo je realizaciju drugog dela razvoja dobrovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“.

"Čisto i sigurno" - obuka  turističkih radnika u uslovima kovida

Mera ima za cilj da se razviju zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu, kao i da se obuče turistički radnici za njihovu primenu, kako bi se smanjili rizici od širenja virusa u turističkim objektima.

Obuka je predviđena za zaposlene u hotelima, hostelima, pružaocima usluga privatnog smeštaja, restoranima, kafićima i drugim ugostiteljskim objektima, kao i turističkim agencijama, turističkim vodičima i pratiocima, zaposlenima u ustanovima kulture.

Treneri na obuci su zdravstveni radnici, kao i stručnjaci iz turizma i ugostiteljstva.

Pored obuke, zainteresovani vlasnici turističkih objekata, po sprovođenju navedenih mera, mogu svoje objekte uključiti u šemu i istaći oznaku „Čisto i sigurno“, što označava da objekat sprovodi najviše sanitarno-higijenske mere za boravak gostiju a u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19. HORES je u koordinaciji sa svojim partnerima i Turističkom organizacijom Niš, danas 12. marta 2022. godine održao obuku u hotelu Tami Residence kojoj su prisustvovali brojni učesnici iz hotelijerstva i ugostiteljstva, predstvanici udruženja ugostitelja Niša i okoline, kao i zaposleni u Turističkim organizacijama gradova i opština naše regije.

Po završetku polaznici će dobiti sertifikat, kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima pandemije prouzrokovane COVID – 19.

Obuka je besplatna. Uvođenje sertifikacione šeme čisto i sigurno podržao je projekat „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansifra Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke. Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a glavni partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije

Komentara: 0


#   Niš   hotel   Tami hotel   obuka   Turistička organizacija Niš   Koronavirus   Dragana Petković   Dragana Božić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima