Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovačka mućkalica za 4.000 ljudi

rssBookmark and Share

Leskovac 08.06.2017. Južna Srbija Info

Studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija sa smera Menadžment tehnologije hrane i gastronomije predvođeni profesorom Momčilom Conićem, napravili su sinoć leskovačku mućkalicu u kazanu od jedne tone, za 4.000 obroka.

Grad Leskovac
Grad Leskovac

Manifestacija posvećena čuvenom leskovačkom specijalitetu održana je prvi put, sa ciljem daljeg razvoja gastronomsko-turističkih potencijala Leskovca.

- Ovo je prvi put da se u kazanu od 1.000 litara kuva 4.000 porcija koje ćemo podeliti našim sugrađanima. Širom Evrope su naši studenti osvojili 20 pehara i preko 200 medalja. Želeli smo da u čast naše mućkalice promovišemo ovo naše autohtono jelo, da ga predstavimo na pravi nači i da predstavimo gastronomsko turističke potencijale našeg grada, rekao je profesor Momčilo Conić.

Ispred lokalne samouprave prisutne građane pozdravila je Kristina Vasiljković, pomoćnica gradonačelnika koja je istakla da je leskovačka mućkalica, pored čuvenog roštilj mesa i ajvara, jedan od zaštitnih znakova srpske kuhinje.

- Turizam koji se zasniva na gastronomiji je sve popularniji koncept poslednjih godina i Leskovac to treba da iskoristi upravo kroz ovakve aktivnosti. Iskreno se nadam da će manifestacija "Leskovačka mućkalica" postati tradicionalna i da će u godinama koje dolaze prerasti u ozbiljan festival hrane i nezaobilaznu turističku atrakciju, rekla je Kristina Vasiljković.

Pripremljena mućkalica podeljena je prisutnim građanima, a događaj je pratio i kulturno-zabavni program.

Komentara: 0


#   Leskovac   studenti   Kulturni centar Leskovac   gastro turizam   Dan leskovačke mućkalice   Viša poslovna škola
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima