Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

49 godina Fakulteta zaštite na radu u Nišu

rssBookmark and Share

04.03.2017. Južna Srbija Info

Fakultet Zaštite na radu u Nišu juče je svečanom akademijom obeležio 49 godina postojanja i rada.

49 godina Fakulteta zaštite na radu u Nišu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i gradski većnik Branislav Kačar prisustvovali su ovoj svečanosti i profesorima i studentima čestitali ovaj vredan jubilej. FZNR je jedan od 13 fakulteta  Univerziteta u Nišu, koji uspešno funkcioniše skoro pola veka i koji je do sada obrazovao brojne generacije inženjera zaštite na radu i drugih srodnih disciplina.

Na inicijativu Zajednice Zavoda za zaštitu na radu 1968. godine je pri Tehničkom fakultetu Univerziteta u Nišu osnovan Odsek zaštite na radu. Te godine upisana je prva generacija studenata. Kada se Građevinski fakultet izdvojio iz Tehničkog fakulteta u samostalni fakultet Odsek zaštite na radu ostaje u sastavu Građevinskog fakulteta.

3. marta 1976. godine odlukom Saveta Građevinskog fakulteta i 14. jula 1972. godine odlukom Skupštine Socijalističke Republike Srbije Fakultet zaštite na radu postaje samostalna obrazovno-naučna ustanova.


#   Darko Bulatović   godišnjica   Gradski većnik   Fakultet zaštite na radu   osnivanje   Građevinski fakultet   Branislav Kačar
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima