Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bulatović: Potreban je kontinuiran rad i edukacija u borbi protiv nasilja nad ženama

rssBookmark and Share

25.11.2016. Južna Srbija Info

„Nasilje nad ženama veliki je problem u čitavoj državi i nije dovoljno da se ovom problematikom bavimo samo dok traje kampanja „16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama“, izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

"Potreban je kontinuiran rad, stalna edukacija društva, menjanje kulturnih obrazaca ponašanja i uključivanje različitih društvenih sistema, u cilju otkrivanja, zaustavljanja i preveniranja ove pojave.

Mi ne možemo da živimo u situaciji gde se nasilje dešava u svakom drugom domaćinstvu, kao što se pretpostavlja. Moramo da ohrabrimo i osnažimo što više žena da prijave nasilje jer nasilje u porodici nije samo pitanje unutrašnjeg uređenja porodice i porodičnih odnosa već društva u celini. Verujem da će i donošenje novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici itekako pomoći, jer nasilje nad ženama u porodici ne pogađa samo direktnu žrtvu.

Nama kao lokalnoj samoupravi važno je da život bude kvalitetniji i za žene i za muškarce, jer sve što je dobro za jedne, dobro je i za druge. Nastojaćemo da na različite načine delujemo na svest ljudi o ovoj pojavi, multisektorski smo se već umrežili, ali doprinos borbi protiv nasilja nad ženama mora da da celokupna javnost“, stoji u saopštenju gradonačelnika Bulatovića.

Komentara: 0


#   Darko Bulatović   nasilje u porodici   nasilje nad ženama   Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima