Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Đačka kompanija iz Niša "kafenim papirom" osvaja Srbiju

rssBookmark and Share

19.05.2015. Blic, Južna Srbija Info

Papir sa izgledom pergamenta i mirisom kafe jedinstven je proizvod učeničke kompanije „Vektor Studio“ iz Ekonomske škole u Nišu koja već dve godine osvaja prva mesta na regionalnim takmičenjima.

Članovi uspešne đačke kompanije, Foto: Blic-B.Jančković
Članovi uspešne đačke kompanije, Foto: Blic-B.Jančković

- Svaki naš papir je jedinstven, ručno se obrađuje, a i svaki proizvod izaziva drugačiju emociju. Nastojimo da smanjimo virtuelnu komunikaciju i ponovo podstaknemo realno stvaranje i čuvanje emocija. Ideja o kafenom papiru je nastala slučajno, klasičnim prosipanjem kafe. Posle dve godine usavršavanja iznedren je unikatni proizvod. Miris kafe je prijatan, sofisticiran i topao, a istovremeno i dominantan i britak. Ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Na našem tržištu ne postoji ništa sličn - priča Jovan Bracanović, „finansijski direktor“ u đačkom preduzeću.

Kafeni papir. Foto: Blic-B.J.

On objašnjava da su tokom poslovanja uveli još dva nova mirisa - vanile i lešnika. 

- Od kafeog papira pravimo čestitke, kutijice iz posebne linije proizvoda „otvori kutiju kao što otvaraš dušu“, vizit karte, ali i jedinstvene enciklopedije „Put imperatora“, „Svetorodna loza Nemanjića“ i „Predsednici SAD“ (na srpskom i engleskom jeziku). Iako je naš papir postao brend, cene su izuzetno povoljne i pristupačne svačijem džepu - kaže Bracanović.

 Učenička kompanija osnovana je oktobra 2013. godine, rezultati ne izostaju, kako u privrednom svetu, tako i na takmičenjima. 
 
- Kompanija se bavi dizajnom, montažom, izdavaštvom, omladinskim edukovanjem i proizvodnjom, ali i vršnjačkim edukacijama. Zainteresovane osnovce i srednjoškolce učimo o početnim pravilima preduzetničkog poslovanja, upućujemo ih u naš proizvodni proces i prenosimo naše iskustvo sa takmičenja, edukacija i poslovanja - kaže Bracanović.


#   proizvodnja   učenici   ekonomska škola   Vektor studio   papir
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima