Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direkcija za gradski prevoz u Nišu obeležiila pet godina postojanja

rssBookmark and Share

Banovina 01.10.2016.

U sali Univerziteta u Nišu juče svečano je obeležen jubilej, pet godina postojanja Direkcije za javni gradski prevoz. Od svog osnivanja 2011.godine Direkcija konstantno preduzima mere u cilju poboljšanja kvaliteta sistema javnog prevoza u Nišu.

Direkcija za gradski prevoz u Nišu obeležiila pet godina postojanja

Od 2013. godine Direkcija preuzima upravljanje Prigradskom autobuskom stanicom sa koje se sada vrši prihvat i otprema autobusa i putnika ka prigradskim naseljima.

Danas je ova stanica  funkcionalno opremljena, osposobljena je klimatizovana čekaonica, uveden besplatan Wi – Fi internet, ugrađen razglasni sistem i postavljeni displeji sa izmenjivim sadržajem za informisanje putnika.

Od 1. septembra 2014. godine Direkcija, prva u Srbiji organizuje sistem javnog prevoza po modelu javno – privatnog partnerstva. Ovim novim sistemom javnog prevoza kompletna realizacija prevoza putnika na teritoriji grada Niša, koja podrazumeva i prihodovanje sredstava od prodaje karata i plaćanje prevoznicima za izvršene usluge prevoza, poverava se JKP-u Direkcija za javni prevoz Grada Niša.

Uvođenjm novog  sistema efekti po budžet grada su znatno povoljniji  pa su primera radi  izdvajanja iz budžeta manja  za 260 miliona dinara u 2015. u odnosu na  2012. Godinu.

Povećani su prihodi od prodaje pojedinačnih, polumesečnih i mesečnih karata; povećan je ukupan broj ostvarenih pojedinačnih vožnji; stvorene su mogućnosti za umanjenje prihoda prevoznicima u slučaju da ne pruže usluge prevoza ugovorenog kvaliteta; smanjen je broj izgubljenih polazaka autobusa; ukinuta je tolerancija od 2% na ostvarenje planiranog reda vožnje; povećan je broj kontrola putnika i broj izdatih doplatnih karata i opomena putnicima koji u momentu kontrole nemaju ispravnu voznu ispravu.

Dalja modernizacija obuhvata elektronski sistem prodaje karata . Prednost ovog sistema u odnosu na pređašnji je u tome da sada postoji evidencija u realnom vremenu o broju prodatih karata, tj. kretanju putnika po linijama, kao i da je smanjena mogućnost zloupotrebe prilikomprodaje karata od strane vozača i konduktera.


#   Darko Bulatović   Direkcija za javni prevoz   Banovina   jubilej
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima